Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
BRD Bucharest Open: Finale cu românceRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
16 Iul 2016

BRD Bucharest Open: Finale cu românce

Spectatorii ce au populat tribunele ”centralului” improvizat din Arenele BNR au plecat satisfăcuți la finalul zilei de astăzi după două victorii ale favoritelor lor. Două românce au evoluat în semifinale, ambele au ieșit victorioase și vor juca mâine în partidele din ultimul act al probelor de simplu și de dublu.

Alexandra Cadanțu și partenera sa, poloneza Katarzyna Piter, au trecut de favoritele numărul 2 ale tabloului de dublu, dublul format din poloneza Paula Kania și cehoaica Barbora Krejcikova, după un meci de două seturi intens disputate. Mai bine legate în teren, Alexandra și Kasia au controlat finalurile de set și s-au impus după 100 de minute cu 6-4, 7-5, mâine urmând să dea piept cu dublul Jessica Moore (Australia) / Varatchaya Wongteanchai (Thailanda). Alexandra va avea bucuria să evolueze din nou cu trofeul pe masă la doi ani după ce a triumfat alături de Elena Bogdan.

Dacă ziua a început cu un succes românesc, s-a și încheiat cu unul, Simona Halep oferind un joc de trei seturi plin de răsturnări de situație în compania americancei Vania King. Diferența de clasament dintre cele două combatante nu a fost vizibilă pe parcursul partidei ce a durat două ore și 10 minute. Americanca de pe locul 144 WTA a profitat astăzi de momentele de cădere ale Simonei și de serviciul care nu a ajutat-o la fel ca în partida de ieri, cei care au urmărit și meciul din primăvara acestui an de la Indian Wells câștigat de Simona cu un dublu 6-1 se întrebau dacă este una și aceeași jucătoare.

După 10 break-uri în 12 ghemuri, King a controlat tiebreak-ul primului set, pentru ca apoi să se detașeze cu break la 4-3 în cel de-al doilea. La numai două ghemuri de meci, ca să parafrazăm o expresie des uzitată de comentatorii TV ”la două puncte de câștigarea setului”, King a capotat în fața unei Halep ce și-a recăpătat cadența și a închis en fanfare al doilea act cu două puncte cedate în trei ghemuri.

Decisivul a început în nota de dominare a constănțencei, care a sprintat până la 4-1, însă vizita la bancă a antrenorului Vaniei face minuni și aruncând în luptă lovituri la limită, americanca strânge scorul la 4-3. Simona nu poate fi dată peste cap așa ușor și continuă să o toace pe adversara sa cu lovituri ”down the alley”, așa că deznodământul nu este departe.

6-7 (3), 6-4, 6-3 și Simona va juca din nou în finala BRD Bucharest Open după ce a ridicat trofeul deasupra capului acum doi ani, la prima ediție a turneului. Adversară îi va fi favorita numărul 7, letona Anastasija Sevastova, jucătoarea clasată pe locul 66 WTA eliminând-o astăzi pe germanca Laura Siegemund cu 6-3, 6-2 într-un meci în care jocul la retur a arătat foarte solid.

Finala de simplu va avea loc mâine de la ora 16:00, organizatorii optând, spre deosebire de anii trecuți, să o programeze pe cea de dublu după cea de simplu.

 

Rezultatele zilei de sâmbătă, 16 iulie:

Teren central               

Ora 15:00

Alexandra Cadanțu (ROU) / Katarzyna Piter (POL) - Paula Kania (POL)/ Barbora Krejcikova (CZE) [2]  6-4, 7-5

Anastasija Sevastova (LAT) [7] - Laura Siegemund (GER) [4]  6-3, 6-2

Simona Halep (ROU) [1] - Vania King (USA)  6-7 (3), 6-4, 6-3

 

Programul ultimei zile:

Teren central

Ora 16:00

Simona Halep (ROU) [1] - Anastasija Sevastova (LAT) [7]

Ora 18:00

Jessica Moore (AUS) / Varatchaya Wongteanchai (THA) - Alexandra Cadanțu (ROU) / Katarzyna Piter (POL)

Alte știri din Tenis de câmp