Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
BRD Bucharest Open: Două românce în finala de dubluSabin Malisevschi / SportPictures.eu
21 Iul 2018

BRD Bucharest Open: Două românce în finala de dublu

Dezamăgire pentru spectatorii prezenți în tribunele terenului central, improvizat, al Arenelor BNR: Mihaela Buzărnescu a ratat calificarea în ambele finale ale BRD Bucharest Open.

Rămasă ultima reprezentantă în proba de simplu, Miki a pierdut cu scorul de 6-4, 6-4 semifinala disputată contra croatei Petra Martic. Evoluând sub o presiune prea mare, compatrioata noastră a dat frâu liber frustrărilor și injuriile proferate i-au adus o atenționare din partea arbitrului de scaun după ce a cedat al doilea break în primul set și adversara conducea cu 3-2. Avantajul obținut a fost suficient pentru Martic să închidă primul set, iar în al doilea a reușit să rupă serviciul Mihaelei în ghemul 9 prilejuindu-i acesteia o nouă criză nervoasă, care însă nu a mai putut redresa situația de pe tabelă.

Aceeași atitudine plină de tensiune a stăpânit-o pe Buzărnescu și în semifinala de dublu și, mai mult, a reușit să o molipsească și pe partenera sa, Raluca Olaru, să comită gesturi nesportive. Începută bine, partida contra perechii Danka Kovinic (Muntenegru) / Maryna Zanevska (Belgia) a fost întreruptă de ploaie la 2-0 pentru fetele noastre, dar la reluare lucrurile nu s-au legat cum trebuie pentru ele și au cedat în cele din urmă cu 6-4, 6-1.

Singura satisfacție a zilei a fost calificarea Irinei Begu și a Andreei Mitu în finala probei ce se va disputa mâine de la ora 14:30 în detrimentul tinerelor Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian. Meciul disputat în deschiderea zilei a fost controlat de mult mai experimentatele Irina și Andreea în primul set și în startul setului secund, când conduceau cu 3-0, dar un episod de descărcare nervoasă a Gabrielei Ruse și un scurt dialog cu tribuna pe tema atitudinii sale se pare că au dat randament. Ruse și Cristian au revenit spectaculos și au legat șase ghemuri consecutive pentru a împinge jocul în supertiebreak. Distanțate la 5-1, Irina și Andreea au fost martorele unei noi reveniri ale adversarelor, care s-au apropiat la 6-5 și 7-6, dar nu a fost de ajuns.

În a doua semifinală de simplu Anastasija Sevastova a beneficiat de retragerea după primul set a slovenei Polona Hercog și mâine va disputa a doua sa finală la București după cea din urmă cu doi ani. De la ora 17:00, letona va încerca să se încununeze campioană și să șteargă cu buretele înfrângerea dureroasă 0-6, 0-6 suferită în finala cu Simona Halep.

Rezultatele zilei de sâmbătă, 21 iulie

Central

[WC] I. Begu (România) / A. Mitu (România) - J. Cristian (România) / E. Ruse (România)  6-4, 3-6, 10-6

 [1] A. Sevastova (Letonia) - [8] P. Hercog (Slovenia)  6-1 retras

[4] P. Martic (Croația) - [2] M. Buzarnescu (România)  6-4, 6-4

D. Kovinic (Muntenegru) / M. Zanevska (Belgia) - [1] M. Buzarnescu (România) / R. Olaru (România)  6-4, 6-1

Alte știri din Tenis de câmp