Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
BRD Bucharest Open: Doar Simona în terenBogdan Iordache / Mediafax Foto
10 Iul 2014

BRD Bucharest Open: Doar Simona în teren

Ziua a patra a BRD Bucharest Open a adus în fața spectatorilor o singură jucătoare româncă. Cu ploaia care a venit cu un sfert de oră mai devreme decât au prevăzut meteorologii, programul zilei a fost dat peste cap. Primele picături de ploaie au coborât în zgura din Parcul cu Platani imediat ce și-au făcut apariția protagonistele meciului de dublu cu trei românce în teren. Mai puțin de un minut au putut fi aplaudate Alexandra Cadanțu, Elena Bogdan și Raluca Olaru, ce urma să facă pereche cu rusoaica Valeria Solovyeva.

La o oră și un sfert de la întrerupere, un pic după ora 19:00, crainicul arenei a anunțat schimbarea din program, spre satisfacția celor foarte mulți care au rezistat la adăpostul tribunei pentru a o vedea (din nou) pe Simona Halep la lucru. Meciul de dublu din sferturile competiției a fost reportat pentru vineri și în teren și-au făcut apariția Simona și adversara sa, sârboaica Aleksandra Krunic.

Meciul a avut două părți diferite, în prima dintre ele Simona instalându-se la control și adunând punct cu punct de la scorul de 1-2 până la 6-2. Dreapta cros a funcționat ireproșabil, iar tușele au fost evaluate perfect de Simona, în timp ce adversara sa părea să se resemneze pe măsură ce se înainta în set.

În actul secund, sârboaica echilibrează meciul și pe fondul unui joc mai puțin exact se intră într-o horă a break-urilor, cu o serie de 7 ghemuri consecutive câștigate pe serviciul adversarei. Simona alternează geometria perfectă a unghiurilor pe teren cu greșeli neforțate, care se transformă automat în puncte prețioase pentru adversara sa. La 5-4 în favoarea sa după un break alb, Simona se concentrează și încheie meciul pe propriul serviciu.

Vineri, adversara sa se numește Lara Arruabarrena, jucătoare spaniolă clasată pe locul 120 WTA cu care Simona are un palmares pozitiv, 2-0 la întâlniri directe, cu o victorie pe hard în 2013 și una pe zgură, la Madrid, în 2014.

 

Iată rezultatele meciurilor disputate în cea de-a patra zi a turneului:

Danka Kovinic (Muntenegru, 112 WTA) - [4] Karin Knapp (Italia, 67 WTA)   6-4, 2-6, 6-3

[1] Simona Halep (România, 3 WTA) - Aleksandra Krunic (Serbia, 155 WTA)   6-2, 6-4

Silvia Soler-Espinosa (Spania, 79 WTA) - [2] Roberta Vinci (Italia, 24 WTA)   6-3, 2-6, 1-6

[7] Petra Cetkovska (Cehia, 78 WTA) - [Q] Kiki Bertens (Olanda, 85 WTA)   6-4, 3-6, 7-6 (4)

[1] Katarzyna Piter / Olga Savchuk (Polonia / Ucraina) - Petra Cetkovska / Alexandra Panova (Cehia / Rusia)   6-2, 6-3

Alte știri din Tenis de câmp