Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
BRD Bucharest Open: Cristina Dinu, a șaptea româncă pe tabloul principalBogdan Iordache / Mediafax Foto
13 Iul 2015

BRD Bucharest Open: Cristina Dinu, a șaptea româncă pe tabloul principal

Ultima zi a calificărilor a programat patru partide, în două dintre ele evoluând câte o participantă a României. Cristina Dinu a reușit surpriza, una foarte plăcută, eliminând-o pe principala favorită a tabloului, jucătoarea din Kazahstan Yaroslava Shvedova, locul 109 WTA. După 80 de minute de joc, scorul – 6-3, 6-3 – a fost net în favoarea compatrioatei noastre clasată pe locul 369 WTA conform clasamentului dat publicității astăzi de forul mondial. Practic, fosta numărul 25 mondial la simplu și 4 la dublu nu a condus pe tabelă decât cu 2-1 în setul 2, în rest Cristina a fost cea care a condus ostilitățile și a obținut o calificare pe deplin meritată.

Din păcate, nu același deznodământ l-a avut partida disputată de Mihaela Buzărnescu. Un meci de 110 minute în care a fost de ajuns să își piardă concentrarea pe serviciu la final a costat-o scump pe jucătoarea noastră clasată pe locul 377 în întâlnirea cu Reka-Luca Jani, locul 234 WTA. Unguroaica a câștigat în decisiv – 6-4, 2-6, 6-3 – după ce Mihaela a făcut dublă greșeală la minge de set în primul act, a dominat în al doilea și a revenit de la 1-3 la 3-3 în cel de-al treilea.

Iată rezultatele meciurilor din finalele calificărilor:

[4] D. Kasatkina (RUS) - [6] M. Sakkari (GRE) 6-1, 7-5

R. Jani (HUN) - M. Buzărnescu (ROU) 6-4, 2-6, 6-3

C. Dinu (ROU) - [1] Y. Shvedova (KAZ) 6-3, 6-3

[2] P. Martic (CRO) - V. Golubic (SUI) 6-4, 6-7 (5), 7-6 (2)

Ca urmare a acestor rezultate, Kasatkina, Jani, Dinu și Martic au obținut accesul pe tabloul principal.

Alte știri din Tenis de câmp