Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
BRD Bucharest Open: Conform tradiției, avem finale cu românceSportPictures.eu
20 Iul 2019

BRD Bucharest Open: Conform tradiției, avem finale cu românce

Patricia Țig scrie istorie pe zgura de la Arenele BNR. Cu un joc solid, gălățeanca nu i-a lăsat nicio șansă adversarei sale din semifinalele BRD Bucharest Open, Laura Siegemund, jucătoarea din Germania clasată pe locul 77 WTA și favorită numărul 6 a tabloului.

Cu trei victorii în calificări și succese pe tabloul principal în fața Annei Bondar și a favoritelor Anastasija Sevastova și Krystina Pliskova, Patricia nu a scăzut ritmul de joc și a învins-o pe nemțoaică cu 6-3, 6-1 după mai puțin de o oră și jumătate. Calitatea jocului prestat este subliniată pregnant de un parametru decisiv în stabilirea învingătoarei: pe parcursul celor 16 ghemuri disputate i-a anulat lui Siegemund toate cele 8 mingi de break, în schimb a convertit 4 dintre cele 6 șanse de break pe care și le-a procurat. Vizibil deranjată de mingiile înalte, nemțoaica a comis nenumărate greșeli atunci când a fost forțată să lovească de peste umăr și a fost pusă în dificultate de cadența și varietatea loviturilor Patriciei.

În finală, Patricia o va avea ca adversară pe Elena Rybakina, locul 106 WTA. Decalată cu trei ore de ploaia torențială ce și-a făcut apariția în București, cea de-a doua semifinală a fost câștigată de jucătoarea din Kazahstan în minim de seturi în fața unei jucătoare venită din calificări, italianca Martina Di Giuseppe. Este prima finală din cariera jucătoarei în vârstă de 20 de ani, în timp ce pentru Patricia este a doua după cea de la Baku pierdută în 2015.

Singura semifinală de dublu disputată a fost una 100% românească, cea dintre perechea Jaqueline Cristian/Elena Gabriela Ruse, una a tinereții, și cea formată din Irina Begu și Raluca Olaru, principalele favorite ale tabloului alcătuind un dublu cu multă experiență. Chiar dacă Irina și Raluca au controlat și câștigat primul set, partea a doua a întâlnirii a aparținut în totalitate mai tinerelor lor adversare. În decisiv avantajul a basculat de ambele părți, cu Begu și Olaru conducând cu 3-1 și apoi fiind conduse cu 4-6, însă au recuperat handicapul de un minibreak și au egalat la 6. Cele care au sprintat de la 7-7 au fost Ruse și Cristian și cu trei puncte consecutive și-au câștigat locul în finala competiției.

Așadar, la doi ani după ce fuseseră eliminate în semifinale de Irina Begu și Andreea Mitu, cele două jucătoare în vârstă de 21 de ani vor juca în finala de duminică împotriva perechii formate din Viktoria Kuzmova din Slovacia și cehoaica Kristyna Pliskova în primul meci al zilei de la ora 14:30.

 

Rezultatele zilei de sâmbătă, 20 iulie:

Central

Patricia Maria Țig - [6] Laura Siegemund (Germania)  6-3, 6-1

Elena Rybakina (Kazahstan) - Martina Di Giuseppe (Italia)  6-3, 6-2

Jaqueline Cristian/Elena Gabriela Ruse - Irina Begu/Raluca Olaru  3-6, 6-3, 10-7

 

Programul zilei de duminică, 21 iulie, este următorul:

Central, de la ora 14:30

Jaqueline Cristian/Elena Gabriela Ruse - Viktoria Kuzmova (Slovacia)/Kristyna Pliskova (Cehia)

Nu înainte de ora 17:00

Patricia Maria Țig - Elena Rybakina (Kazahstan)

Alte știri din Tenis de câmp