Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
BRD Bucharest Open: Ana Bogdan, victorie dramatică și calificare în sferturiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
19 Iul 2017

BRD Bucharest Open: Ana Bogdan, victorie dramatică și calificare în sferturi

Doar una dintre cele două jucătoare românce care au jucat astăzi în proba de simplu a obținut biletele pentru sferturile de finală. Ana Bogdan a furnizat spectatorilor o adevărată dramă în două acte învingând o adversară bine dotată la capitolul pregătire fizică, dar și cu un bagaj de tertipuri de mare clasă.

Cagla Buyukakcay, turcoaica de pe locul 165 WTA, a apelat la arbitrul partidei în momentul în care era condusă în setul secund cu 5-4 în condițiile în care sinăianca avea deja în cont primul set și servea pentru meci după ce cu două ghemuri înainte ceruse o pauză medicală pentru o intervenție la genunchiul drept. Turcoaica a pretextat că este deranjată de o denivelare de pe partea sa de joc și a cerut repararea terenului, atrăgându-și oprobiul publicului prezent în tribunele ”centralului” din Arenele BNR. În cele din urmă tactica i-a folosit pentru scurt timp, reușind să facă rebreak-ul și să rămână în meci, dar Ana a luptat exemplar și a câștigat următoarele două ghemuri.

6-4, 7-5 după un pic peste două ore este scorul ce o duce pe Ana în sferturile de finală, acolo unde o va întâlni pe învingătoarea partidei ce le opune pe finalista de anul trecut, letona Anastasija Sevastova, locul 17 WTA și principală favorită a tabloului, și muntenegreanca Danka Kovinic

Gabriela Ruse a ținut steagul sus și a făcut o partidă reușită în meciul în care a întâlnit-o pe spanioloaica Carla Suarez Navarro, locul 34 WTA, dar finalul nu a fost cel dorit de suporterii ei. Experiența ibericei s-a văzut încă din start, când a speculat intrarea mai grea în meci a Gabrielei și s-a distanțat la 3-0 cu un break, avantaj păstrat până la finalul setului. Compatrioata noastră a avut minge de break în ghemul 9 însă Suarez Navarro și-a pus la bătaie imensa experiență competițională și a închis primul act cu trei puncte câștigate consecutiv. Setul secund a fost la discreția ibericei în prima sa parte, care a apăsat pe accelerație atât cât a avut nevoie să se distanțeze la 4-0. Un ghem alb de serviciu al Gabrielei i-a redat acesteia încrederea și au urmat trei ghemuri de luptă câștigate de compatrioata noastră clasată pe locul 302 WTA consfințind cea mai bună perioadă a sa din meci. Patru greșeli neforțate îi fac un cadou nesperat ibericei, care închide partida cu un ghem de serviciu, scorul final fiind 6-3, 6-4.

Alte știri din Tenis de câmp