Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
BJK Cup: România conduce Ungaria cu 2-0 după prima ziFlaviu Buboi / SportPictures.eu
11 Nov 2022

BJK Cup: România conduce Ungaria cu 2-0 după prima zi

Selecționata de Billie Jean King Cup a României a avut un start perfect în duelul de la Oradea cu Ungaria contând pentru play-off-ului competiției.

În meciul de deschidere, Ana Bogdan (48 WTA) a avut o prestație perfectă în fața Dalmei Galfi (85 WTA), impunându-se cu 6-1, 6-4 după o oră și 20 de minute.

Mult mai tensionată a fost cea de-a doua partidă, cea în care Jaqueline Cristian (148 WTA) şi prima rachetă a delegației maghiare, Anna Bondar (71 WTA). Ambele meciuri disputate până acum între cele două s-au încheiat cu victoria jucătoarei din Ungaria: în 2018, la Bucureşti, în optimi, cu 6-2, 7-6 (4) și în 2019, la Curitiba, în semifinale, cu 6-2, 6-4, însă Jaqueline a arătat, ca întotdeauna, că a juca în fața propriilor suporteri o ajută să-și depășească limitele. Un prim set câștigat la 2 a fost urmat de o replică puternică a lui Bodnar în cel de-al doilea, în care s-a distanțat la 5-1. Revenirea compatrioatei noastre până la 5-4 în favoarea adversarei a fost sistată de un ghem de serviciu al maghiarei și astfel s-a intrat în decisiv. Temerile legate de forma fizică a lui Jaqueline după revenirea pe teren în urma operației la genunchi au fost lăsate de-o parte de jucătoarea noastră, care s-a distanțat la 3-0 și 4-1, însă Bodnar a revenit și a egalat la 4, apoi s-a mers cap la cap și s-a intrat în tiebreak. Aici, Jaqueline a întors de la 1-2 la 6-2 și a închis partida după mai bine de două ore și jumătate cu scorul de 6-2, 4-6, 7-6 (3). Victoria ne apropie la un punct de calificările din 2023 pentru turneul final.

Sâmbătă sunt programate ultimele trei partide cu începere de la ora 13:00, când Ana Bogdan o va întâlni pe Anna Bondar, urmată de confruntarea dintre Jaqueline Cristian şi Dalma Galfi. Dacă va mai fi nevoie, ziua va fi închisă de partida de dublu dintre perechile Monica Niculescu/Anca Todoni și Reka Luca Jani/Panna Udvardy.

 

Programul și rezultatele meciurilor:

Vineri, 11 noiembrie

Ana Bogdan (48 WTA) - Dalma Galfi (85 WTA)  6-1, 6-4

Jaqueline Cristian (148 WTA) - Anna Bondar (71 WTA)  6-2, 4-6, 7-6(3)

Sâmbătă, 12 noiembrie

Ana Bogdan (48 WTA) - Anna Bondar (71 WTA)

Jaqueline Cristian (148 WTA) - Dalma Galfi (85 WTA)

Monica Niculescu/Anca Todoni - Reka Luca Jani/Panna Udvardy

Alte știri din Tenis de câmp