Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
BC Mureş îşi ia revanşa SportPictures.eu
10 Mar 2014

BC Mureş îşi ia revanşa

Foarte interesant parcursul din retur al formaţiei CS Municipal Oradea, prin prisma rezultatelor: după cinci victorii consecutive, a ajuns să oscileze pe locurile 1-3, apoi a cedat o partidă, cu Asesoft. De subliniat şi faptul că a pierdut în a doua jumătate de campionat cu toate formaţiile de pe primele locuri: Asesoft, Atlassib şi U Mobitelco.

Ieri, 9 martie, s-a aflat faţă în faţă cu BC Mureş (locul 5), o nouă provocare. 1600 de spectatori au luat loc în tribune pentru a-şi susţin formaţia favorită, Municipal Oradea. Dar BC Mureş a venit hotărâtă să rupă gura târgului după înfrângerea din tur.

Oaspeţii au aruncat primii mingea în coş şi au dat semnalul că pot face multe pe teren. Au stat la conducere pe tabelă timp de opt minute, dar desprinderile au fost minore, de maximum cinci puncte, astel că orădenii au putut să stea la pândă şi să egaleze 16-16. Ar fi putut chiar să o ia înainte, dar au ratat trei aruncări libere la rând. A profitat de sincopă echipa vizitatoare şi a stabilit scorul primelor zece minute la 21-23.

De aici şi până la final, au condus în permanenţă mureşenii pe tabelă, fără a mai fi egalaţi sau depăşiţi. Au condus chiar şi cu optsprezece puncte (sfertul doi), profitând de forma bună a lui Brown, Martinic şi Mladenovic.

Sfertul trei a fost echilibrat la punctele înscrise, un semnal că gazdele şi-au dorit să revină în joc. Au confirmat şi în sfertul patru, venind din ce în ce mai aproape, pe fondul erorilor mureşene şi al relaxării timpurii. De la 52-63 (min. 30:00), s-a ajuns la 73-75 (min 39:49) şi sala se ridică în picioare, încurajând ceea ce nu mai părea posibil. Din nefericire, Franklin comite o greşeală personală şi Martinic înscrie din aruncare liberă încă un punct (şi ce punct!), cu opt secunde înainte de final. Subotic înscrie şi el pentru orădeni două aruncări libere, dar timpul se scurge nemilos şi oaspeţii înving la limită şi meritat.

  • CS Municipal Oradea – BC Mureş Tg. Mureş 75 – 76 (21-23, 17-26, 14-14, 23-13)

Jucătorii cu cele mai multe puncte marcate în meci: D. Dilon (Municipal) - 22 de puncte şi G. Martinic (Mureş) - 17 puncte.

Aşadar, cu înfrângerea de ieri, a doua la rând, Municipal Oradea arată forma slabă în disputele directe cu pretendentele la primele locuri.

Şi Asesoft, şi Atlassib, şi U Mobitelco au câte o restanţă, ceea ce poate conduce la la o cădere iminentă a formaţiei orădene în clasament, de pe 1-2, pe 4-5.

Alte știri din Baschet