Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Australian Open: Tecău și Mergea, în graficRazvan Lupica / Mediafax Foto
18 Ian 2017

Australian Open: Tecău și Mergea, în grafic

Dubliștii români au intrat în această noapte în concurs, atât Florin Mergea cât și Horia Tecău obținând accesul în turul secund al competiției.

Horia și Jean-Julien Rojer au evoluat primii și au trecut cu emoții de perechea Philipp Petzschner (Germania)/Mikhail Youzhny (Rusia). După o oră și 43 de minute, favoriții numărul 11 ai tabloului și-au dovedit superioritatea în momentele cheie ale jocului și s-au impus cu 7-6 (5), 7-6 (3). Astfel, în primul set au recuperat în ghemul 10 break-ul pierdut în startul partidei, dar au irosit la 6-5 două mingi de set, pentru ca în tiebreak să revină de la 4-5 cu două minibreak-uri și apoi să închidă setul în favoarea lor. În setul secund au salvat trei mingi de set la 5-4 în favoarea adversarilor și nu au pierdut niciun punct pe propriul serviciu în tiebreak-ul ce a urmat. Următorii lor adversari sunt perechea olandeză Wesley Koolhof / Matwe Middelkoop, în fața cărora au de luat o revanșă pentru recenta eliminare din sferturile de finală ale turneului de la Sydney.

Meciul perechii Florin Mergea/Dominic Inglot contra australienilor Luke Saville/Jordan Thompson a fost unul mai liniar, după 80 de minute favoriții numărul 16 impunându-se cu 6-2, 7-5. Singurele emoții pentru Florin și Dom au apărut în setul secund, când adversarii le-au anulat avantajul break-ului în ghemul 6 pentru ca apoi să se apropie la două puncte de egalarea la seturi în ghemul 10. Adversari în turul 2 le va fi dublul învingător din confruntarea Julien Benneteau/Jeremy Chardy (ambii Franța) - Mariusz Fyrstenberg (Polonia)/Martin Klizan (Slovacia).

Alte știri din Tenis de câmp