Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Australian Open: Tecău nu își egalează performanța de anul trecutAFP / Mediafax Foto
26 Ian 2016

Australian Open: Tecău nu își egalează performanța de anul trecut

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au fost opriți din cursa pentru titlul probei de dublu a turneului de la Melbourne de francezii Adrian Mannarino și Lucas Pouille. Principalii favoriți ai tabloului au cedat în set decisiv, după două ore și 20 de minute de joc tabela indicând scorul 7-6 (5), 6-7 (2), 6-4 în favoarea perechii franceze.

Partida a început promițător, cu break, pentru Horia și Juls, însă cei doi nu au putut să îl consolideze pe propriul serviciu. Mannarino/Pouille nu au mai făcut pași greșiți până în tiebreak, când au reușit să câștige punctul decisiv pe serviciul advers la 5-5.

Intrați cu avantaj în setul 2, francezii au continuat seria bună și cu două break-uri consecutive s-au detașat la 3-0, situație în care Horia și Juls nu s-au mai aflat de multă vreme. Cu toate acestea, cei doi au revenit imediat și au reușit să egaleze tabela la 5-5 și, după ce au evitat un rebreak al francezilor, au intrat în tiebreak. Aici au forțat serviciul adversarilor și după ce s-au detașat la 4-0 au închis la 7-2.

Decisivul părea să meargă tot către tiebreak, însă șirul ghemurilor câștigate pe propriul serviciu a fost rupt de perechea franceză în ghemul 10.

Horia și Juls nu și-au putut, astfel, egala performanța de anul trecut, părăsind tabloul de dublu cu câte 360 de puncte de clasament și un cec de 80.000 AUD (aproximativ 56.000 USD).

Alte știri din Tenis de câmp