Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Australian Open: Performanță egalată pentru HalepRecep Sakar / Anadolu Agency / Hepta / SportPictures.eu
22 Ian 2018

Australian Open: Performanță egalată pentru Halep

În urma victoriei de astăzi contra japonezei Naomi Osaka, locul 72 WTA, Simona Halep își egalează cea mai bună performanță obținută în turneul de mare șlem de la Antipozi.Constănțeanca a atins faza sferturilor de finală la fel ca în 2014 și 2015, însă spre deosebire de anterioarele performanțe evoluția sa ne îndreptățește să credem că va continua ascensiunea.

Cu dubii asupra condiției fizice afectate de meciul de trei ore și 45 de minute contra americancei Lauren Davis și cu semnul de întrebare ridicat de starea gleznei piciorului stâng, Simona a depășit astăzi toate barierele și a evoluat încântător în fața unei adversare care i-a pus probleme în ambele partide jucate împotriva ei. Osaka, o jucătoare de gabarit la cei 1,80 m, posesoare a unei drepte explozive, a rămas de multe ori fără răspuns în fața tenacității și inventivității Simonei, care s-a impus în o oră și 19 minute cu 6-3, 6-2.

Balanța s-a înclinat decisiv după ghemul 6 din primul set, unul în care Simona a reușit hold-ul după ce a anulat trei mingi de break. Din acel moment acuratețea loviturilor japonezei a scăzut, jocul fiind dirijat de campioana noastră.

Liderul mondial iese, așadar, mai repede de pe teren decât au preconizat mulți și are de recuperat un efort fizic mai redus înaintea partidei din sferturile de finală în care o va întâlni pe Karolina Pliskova, locul 6 WTA. Jocul va fi programat în dimineața zilei de miercuri.

Alte știri din Tenis de câmp