Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Australian Open: Nimic de făcut în fața Serenei WilliamsRecep Sakar / Anadolu Agency /ABACAPRESS /SportPictures.eu
16 Feb 2021

Australian Open: Nimic de făcut în fața Serenei Williams

O oră și 21 de minute a durat partida de mare intensitate pe care Simona Halep și Serena Williams au jucat-o astăzi pe „Rod Laver Arena”. Un meci în care constănțeanca a încercat să doboare din nou reduta americancei, dar loviturile ca din tun ale acesteia au împins-o în spatele liniei de fund a terenului. Atuul mobilității a ajutat-o pe compatrioata noastră să țină aproape de adversara sa pe tabelă, dar fiecare minge mai scurtă sau mai moale se întorcea împotriva ei.

Un prim set pierdut ca urmare a unui break cedat în ghemul 6 a fost urmat de o perioadă mai bună a Simonei care s-a distanțat la 3-1 în cel de-al doilea cu două ghemuri de serviciu ale Serenei contestate cu succes. A fost o impresie de moment, americanca cu 23 de trofee de mare șlem în vitrină reușind o serie de cinci ghemuri consecutive, fără drept de apel pentru compatrioata noastră.

Dacă la meciurile anterioare serviciul a ajutat-o, astăzi Simona nu a avut trecut în statistici niciun as față de 4 ai Serenei, iar procentajul de 52% la punctele câștigate pe primul serviciu a fost net inferior celui înregistrat de Williams, 77%. 9 lovituri câștigătoare față de 24 este un alt indicator în favoarea Serenei, iar cele 33 de erori neforțate făcute de americancă față de cele 19 ale Simonei arată cine a fost în ofensivă.

Așadar, Serena Williams se impune în sferturile de finală ale probei de simplu în fața Simonei cu 6-3, 6-3 și va juca în semifinale cu japoneza Naomi Osaka. Halep părăsește competiția cu o zestre de 430 de puncte și un cec în valoare de 525.000 de dolari australieni (404.250 USD), putând coborî pe locul 3 dacă Osaka va câștiga trofeul de la Antipozi.

Alte știri din Tenis de câmp