Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Australian Open: Mergea, eliminat de principalii favoriți, Tecău de necunoscuțiRazvan Lupica / Mediafax Foto
22 Ian 2017

Australian Open: Mergea, eliminat de principalii favoriți, Tecău de necunoscuți

Un ipotetic sfert de finală cu români de o parte și de alta a fileului, ceea ce ar fi garantat un tricolor în semifinală, s-a spulberat în această dimineață. Ambii tricolori participanți în proba de dublu masculin au pierdut partidele disputate în optimile de finală ale turneului de la Melbourne, în cazul victoriei în ambele meciuri Florin și Horia s-ar fi regăsit ca adversari în sferturile de finală.

Pe Hisense Arena, Florin Mergea și Dominic Inglot au jucat împotriva dublului principal favorit al tabloului, format din francezii Pierre-Hugues Herbert și Nicolas Mahut, în fața cărora s-au înclinat în set decisiv. După două ore de joc, perechea din Hexagon a câștigat cu 2-6, 7-5, 6-2, însă dublul româno-britanic, după un prim set foarte bun, putea închide meciul în favoarea lor pe propriul serviciu la scorul de 5-4 în setul secund. Nu au reușit să convertească trei mingi de meci și la capătul unui ghem de 18 puncte francezii au profitat de acest punct de inflexiune al partidei și au preluat conducerea partidei.

Un alt scenariu a avut partida de pe Margaret Court Arena care a opus perechii Horia Tecău și Jean-Julien Rojer pe australienii Marc Polmans și Andrew Whittington. Avertizați de potențialul adversarilor după ce în turul anterior au reușit să elimine în decisiv perechea cap de serie numărul 8, Daniel Nestor (Canada)/Edouard Roger-Vasselin (Franța) după ce pierduseră primul set cu 6-0, Horia și Juls s-au văzut puși în fața unor oponenți care au jucat cu ardoare fiecare punct. Perseverența le-a dat acestora câștig de cauză și după o oră și 43 de minute băieții de la Antipozi au câștigat cu 7-6 (5), 7-6 (5).

Eliminați în optimile competiției, Florin și Horia primesc câte 180 de puncte de clasament și vor împărți cu partenerii lor câte un cec în valoare de 40.000 dolari australieni (aproximativ 28.000 EUR).

Alte știri din Tenis de câmp