Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
Australian Open: Juniorul Filip Jianu, sferturi la simplu și semifinală la dubluRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
23 Ian 2019

Australian Open: Juniorul Filip Jianu, sferturi la simplu și semifinală la dublu

Doi juniori români au intrat în concurs în competițiile dedicate lor în cadrul Australian Open. Filip Jianu (17 ani) și Nicholas David Ionel (16 ani) s-au înscris pe tablourile de simplu și de dublu, parcursul cel mai lung avându-l primul dintre ei.

Cotat ca al patrulea favorit la câștigarea titlului la simplu și poziționat pe locul 8 în ierarhia mondială a juniorilor, Filip Jianu a avansat până în sferturile de finală ale probei și va lupta pentru un loc în semifinale cu favoritul numărul 9, americanul Cannon Kingsley. Parcursul blondului tenismen în vârstă de 17 ani a început cu o victorie în două seturi, scor 6-3, 6-4, împotriva italianului Matteo Arnaldi, pentru ca în turul secund să treacă cu 6-3, 6-2 de britanicul Connor Thomson venit din calificări, iar în optimi să învingă tot în minim de seturi, scor 7-5, 6-3, pe americanul Toby Alex Kodat. Partida din sferturi este programată joi pe același teren numărul 5 din complexul din Melbourne Park pe care Filip va juca după pauza regulamentară semifinala de dublu alături de partenerul său, spaniolul Nicolas Alvarez Varona și adversar îi va fi tot Cannon Kingsley. Filip și Nicolas formează dublul cap de serie numărul 2 al probei, în timp ce Kingsley face pereche cu compatriotul său Emilio Nava și sunt cotați cu a patra șansă la câștigarea trofeului.

Nicholas David Ionel, locul 70 în clasamentul ITF al juniorilor, a jucat un singur meci pe tabloul de simplu, 3-6, 4-6 cu canadianul Liam Draxl, favoritul numărul 15, și a evoluat în două tururi în proba de dublu. Aici a făcut pereche cu vietnamezul Phuong Van Nguyen, împreună cu care a învins cu 7-5, 5-7, 10-7 perechea Alexandr Binda (Rusia)/Lodewijk Weststrate (Olanda) și a pierdut 5-7, 2-6 partida contra favoriților numărul 8, canadianul Liam Draxl și americanul Zane Khan.

Alte știri din Juniori