Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Australian Open: Irina Begu, eliminată de BouchardAFP / Mediafax Foto
25 Ian 2015

Australian Open: Irina Begu, eliminată de Bouchard

Irina Begu a fost învinsă de canadianca Eugenie Bouchard (20 ani), a șaptea favorită, cu 6-1, 5-7, 6-2, duminică, la Melbourne, într-un meci din optimile de finală ale Australian Open.

După un prim ghem echilibrat, în care a avut și o minge de break, Begu nu a reușit să se regăsească, a greșit mult, a părut depășită de miza meciului și s-a trezit condusă cu 5-0, înainte de a-și trece în cont primul ghem. Irinei nu i-a mers deloc serviciul, a ratat toate cele cinci mingi de break de care a beneficiat și a cedat primul set cu 1-6, după 29 de minute.

Nici al doilea set nu a fost mai bun pentru româncă, care a fost condusă cu 3-0, înainte de a realiza primul său break. Begu a crescut nivelul de joc și s-a apropiat la 3-2, după care a egalat (3-3), al doilea break venind după câteva schimburi remarcabile. Irina Begu a preluat apoi conducerea (4-3), încheind al patrulea său ghem consecutiv cu un as. Seria incredibilă a româncei a continuat și Irina a ajuns la 5-3, însă Bouchard a replicat cu un break la zero.

Begu a avut două mingi de set, dar Bouchard a recuperat și a restabilit egalitatea, 5-5. Begu a salvat apoi o minge de break și a închis ghemul cu un as (6-5). Irina Begu a câștigat setul cu 7-5, în 61 de minute, după o dublă greșeală a canadiencei.

Begu a început cu stângul setul decisiv, pierzându-și serviciul. Bouchard a făcut 2-0, iar apoi Irina a salvat o minge de break și a reușit să își ia serviciul, reducând diferența (1-2). Eugenie Bouchard și-a păstrat avansul și la 4-2 a reușit un nou break (5-2), decisiv pentru soarta partidei. Bouchard și-a adjudecat setul cu 6-2, în 36 de minute.

Meciul a durat două ore și 6 minute, timp în care Begu a reușit șase ași, Bouchard trei, românca a comis trei duble greșeli, față de patru ale canadiencei. Bouchard a reușit 33 de lovituri câștigătoare, față de 23 ale Irinei, care a făcut 44 de erori neforțate, spre deosebire de 42 ale jucătoarei nord-americane.

Pentru optimile de finală, Irina va primi un cec de 175.000 de dolari și 240 de puncte.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Tenis de câmp