Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Australian Open: Început slab, final dramatic pentru HalepRecep Sakar / Anadolu Agency /ABACAPRESS /SportPictures.eu
21 Ian 2019

Australian Open: Început slab, final dramatic pentru Halep

Optimile de finală reprezintă punctul în care Simona Halep se oprește la această ediție a Australian Open, partida contra fostului lider mondial Serena Williams fiind una care i-a ținut cu sufletul la gură pe fanii jucătoarei constănțence. Aflată într-un crescendo în ceea ce privește nivelul jocului prestat, Serena cedase numai 9 ghemuri în cele trei tururi anterioare ale turneului și era pusă în postura de a o întâlni pe cea în fața căreia cedase o singură dată în 9 partide.

Cu mai multe meciuri în picioare în sezonul anterior și cu o puternică susținere în tribune, Simona a pornit bine meciul cu un break alb ce indica o perspectivă senină a meciului. Prognoza s-a schimbat imediat datorită unui rebreak în care constănțeanca a salvat două mingi de 1-1 și a continuat catastrofal pentru ea. Doar 20 de minute i-au fost necesare Serenei pentru a încheia seria de șase ghemuri și a o trimite la bancă pe compatrioata noastră.

Nevoită să regândească planul de joc, Simona reușește primul hold, dar nu fără emoții, în debutul actului secund, însă adversara sa accelerează și după un ghem alb rupe pentru a patra oară serviciul compatrioatei noastre. Răspunsul vine imediat și un hold la zero o aduce din nou în avantaj pe tabelă pe compatrioata noastră. Situația se menține până la 5-4, atunci când Simona convertește prima șansă de set pe serviciul Serenei.

1-1 la seturi și se intră într-un decisiv în care se poate întâmpla orice. Două ghemuri încinse, în care fiecare își face serviciul sunt urmate de trei ghemuri rapide, încheiate la zero. Serena servește în ghemul 6 și supraviețuiește celor trei mingi de break de care a dispus Simona, apoi face break-ul decisiv după ce întoarce serviciul constănțencei de la 40-30. Cu două hold-uri dominate categoric, Serena pune capăt partidei de pe arena Rod Laver după o oră și 47 de minute cu scorul de 6-1, 4-6, 6-4.

Simona nu își poate egala performanța de anul trecut și rămâne cu 5.582 de puncte în clasamentul WTA. Ea privește acum la Naomi Osaka și Petra Kvitova, care au nevoie să facă pasul în semifinale, pentru a-și păstra poziția de lider mondial. Elina Svitolina și Karolina Pliskova au la rândul lor șanse de a o depăși pe Simona, dar sunt obligate să ajungă cel puțin în finala turneului.

Alte știri din Tenis de câmp