Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Australian Open: Halep scrie istorie la AntipoziRecep Sakar / Anadolu Agency / Hepta / SportPictures.eu
20 Ian 2018

Australian Open: Halep scrie istorie la Antipozi

Simona Halep ne obligă periodic să ne aducem aminte de poziția pe care a cucerit-o la finele sezonului trecut și care sunt argumentele ei în favoarea acestei poziții. Lider mondial al tenisului feminin, constănțeanca îi obligă pe specialiștii acestui sport să își noteze deja ca meci al anului 2018 partida din această noapte contra unei jucătoare care a făcut meciul carierei sale, până la această dată, bineînțeles.

Americanca Lauren Davis, locul 76 WTA, 24 de ani și 1,57 m înălțime, a ajuns pentru a doua oară în turul trei la Australian Open după parcursul din 2014 când a fost eliminată de Eugenie Bouchard și în pofida poziției din clasament se anunța ca fiind o nucă tare în urma eliminării Janei Cepelova și a Andreei Petkovic. În ambele meciuri a revenit după ce a fost condusă la seturi, ultima victorie, contra jucătoarei germane, fiind cu atât mai spectaculoasă cu cât seturile victoriei au fost câștigate ambele la 0, însă în jocul contra Simonei ea a fost cea care a pornit mai bine.

Cu o acuratețe remarcabilă a loviturilor, de multe ori ce flirtau cu liniile terenului sau treceau razant cu banda fileului, Davis a câștigat primul set cu break pentru 6-4 și a făcut astfel o declarație publică a faptului că a intrat în teren nu numai pentru a face o figură frumoasă. Simona a avut un start mai bun în actul secund, și-a adaptat jocul stilului adoptat de adversara sa și cu un break în ghemul 3 și-a apărat avantajul până la finalul setului, încheiat cu scor identic cu al primului, 6-4.

Decisivul părea să se îndrepte către un același scor în momentul în care constănțeanca a făcut break la 4-4 și se pregătea să servească pentru meci. A fost de fapt startul unui nou meci, unul epuizant pentru ambele jucătoare care jucaseră deja două ore în căldura miezului zilei. Un schimb de break-uri a fost urmat de o lungă listă de hold-uri ce putea fi întreruptă de Davis carea avut trei mingi de meci la 11-10 și 0-40, dar Simona a atacat și a făcut cinci puncte consecutive fără a aștepta greșeala adversarei. A fost o declarație de mare campioană a ambiției, determinării și dorinței de a-și reafirma statutul de lider mondial. Cu toate că americanca continua să trimită halucinant retururi cu precizie milimetrică, Simona a reușit să-i înfrângă rezistența în ghemul 27 și să pună capăt partidei la prima șansă pe care și-a construit-o, astfel încât după trei ore și 45 de minute tabela de pe Rod Laver Arena indica 4-6, 6-4, 15-13 în favoarea ei.

Este un rezultat ce intră în analele turneului de mare șlem egalând recordul numărului total de ghemuri jucate, 48, fapt subliniat pe site-ul competiției. Unul dintre atuurile Simonei în acest meci a fost serviciul foarte bun, care a scos-o din multe situații dificile, dovedind astfel că jucătoarea este foarte aproape de a fi completă. Efortul fizic doborâtor la care a fost supusă a fost dus cu brio spre deosebire de adversara sa care a fost nevoită să ceară ajutorul medicului în două rânduri pentru probleme la laba piciorului. Glezna Simonei a rezistat, însă sunt semne de întrebare asupra modului în care va evolua până la ora meciului din optimile de finală de luni în care o va întâlni pe japoneza Naomi Osaka, locul 72 WTA. Cele două s-au mai întâlnit de două ori până astăzi, ambele întâlniri fiind câștigate de Simona în set decisiv, la Roland Garros în urmă cu doi ani şi la Miami în 2017.

Alte știri din Tenis de câmp