Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Australian Open: Halep învinge în decisiv, Copil cedează în patru seturiSportPictures.eu
17 Ian 2019

Australian Open: Halep învinge în decisiv, Copil cedează în patru seturi

Meciurile ambilor reprezentanți ai României rămași în competiție pe tablourile de simplu s-au desfășurat astăzi și au avut deznodământ diferit. Simona Halep a luptat din greu pentru a trece de tânăra americancă Sofia Kenin, locul 37 WTA, succesul fiind obținut după ce constănțeanca a întors tabela de la 2-4 la 6-4 în setul al treilea al întâlnirii.

Deschis cu un break consolidat pe propriul serviciu, meciul părea a fi la îndemâna Simonei, care a tranșat primul set tot cu un ghem pe serviciul adversarei sale în vârstă de 20 de ani. Sub aceleași auspicii promițătoare a început și partea a doua a întâlnirii în care liderul mondial a cedat doar două puncte în primele trei ghemuri și la 3-0 finalul întâlnirii părea aproape. Mai mult decât atât, Kenin a avut nevoie de patru avantaje pentru a face hold-ul în ghemul 4, dar un break alb și un ghem câștigat din nou la mare luptă de americancă au echilibrat tabela. S-a mers cap la cap până în tiebreak, acolo unde greșelile neforțate au fost o frână pentru Simona, care a pierdut trei puncte consecutiv de la 5-4.

Decisivul a debutat cu un ghem lung pe serviciul americancei care a salvat patru mingi de break pentru un hold ce i-a dat un boost de moral. Mai mult, în ghemul 6 reușește să rupă serviciul Simonei și să ia o opțiune importantă pentru câștigarea partidei. Mult mai atentă și concentrată să limiteze erorile neforțate, Halep alternează loviturile și o pune pe adversara sa în dificultate, astfel încât rebreak-ul vine natural, apoi pe valul de încredere a așteptat răbdătoare greșelile americancei. După două ore și jumătate Simona a terminat învingătoare cu scorul de 6-3, 6-7 (5), 6-4 și în turul al treilea va juca sâmbătă dimineață împotriva americancei Venus Williams, locul 36 WTA.

Din păcate, Marius Copil nu a făcut față ritmului impus de David Goffin, belgianul ocupant al locului 22 ATP cedând primul set, dar impunându-se apoi pentru a accede în turul al treilea. Jocul întins pe durata a două ore și 42 de minute s-a încheiat cu scorul de 5-7, 7-5, 6-2, 6-4 în favoarea favoritului numărul 21 al tabloului. Arădeanul părăsește Melbourne cu 45 de puncte de clasament și un cec în valoare de 105.000 de dolari australieni.

Alte știri din Tenis de câmp