Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Australian Open: Halep, blockbuster în sferturi cu Serena WilliamsZUMA Wire/HEPTA/SportPictures.eu
14 Feb 2021

Australian Open: Halep, blockbuster în sferturi cu Serena Williams

Meci câștigat în plan mental de Simona Halep în optimile de finală ale probei de simplu și constănțeanca avansează pentru a o întâlni pe Serena Williams în cel mai ofertant meci al sferturilor de finală ale turneului de mare șlem de la Antipozi.

Partida din această dimineață contra polonezei Iga Swiatek, locul 17 WTA, a fost mai mult decât un meci pe tabloul acestei competiții, a fost revanșa pe care trebuia să o ia pentru eliminarea suferită în faza similară a turneului de la Roland Garros în toamna anului trecut. Poloneza a aflat că Simona, chiar dacă este „născută” pe zgură și a declarat că este suprafața ei favorită, este un adversar contra căruia nu îți dorești să joci pe hard. Constănțeanca s-a adaptat foarte bine pe suprafața de la Melbourne și îi folosește viteza pentru a-și impune calitățile sale superioare de atletă în fața partenerilor de competiție.

Iga avea nevoie de un joc perfect pentru a face diferența astăzi și, din păcate pentru ea, l-a reușit doar în primul set, atunci când a convertit singura șansă de break „scăpată” de sub control de Simona și a închis apoi primul act la 3. „Rod Laver Arena”, lipsit de spectatori din cauza carantinei impuse, s-a transformat apoi într-un cazan în care Swiatek a fost supusă presiunii în următoarele două seturi. Loviturile sale de forehand lungi, ce flirtau cu linia de fund a terenului, și-au pierdut din eficiență, Simona a folosit arma serviciului și și-a construit cu meticulozitate punctele pentru a anula avantajul la seturi al polonezei cu un 6-1 sec. Un break și un hold în startul decisivului au dus-o pe compatrioata noastră la 4 ghemuri de câștigarea partidei, dar Swiatek s-a mobilizat și și-a regăsit cadența din primul set egalând la 2. Un rebreak la 0 reușit de Simona și un ghem de serviciu confirmat au readus jocul pe făgașul dorit și deznodământul a fost iminent.

3-6, 6-1, 6-4 după o oră și 50 de minute și Simona își trece în cont victoria cu numărul 100 în turneele de mare șlem. Urmează, deci, jocul contra Serenei, favorita numărul 10 a tabloului, cea care a trecut de Aryna Sabalenka cu 6-4, 2-6, 6-4 în primul ei meci de trei seturi, iar întâlnirea de marți dimineață se anunță a fi una extrem de interesantă. Williams conduce cu 9-2 la scorul întâlnirilor directe și este a doua întâlnire la Australian Open după cea câștigată de americancă în trei seturi în urmă cu doi ani.

Alte știri din Tenis de câmp