Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Australian Open: Doar Begu avansează în turul secundMircea Roșca / SportPictures.eu
14 Ian 2019

Australian Open: Doar Begu avansează în turul secund

Start în ediția 2019 a Australian Open! Prima zi la Melbourne Park cu meciuri pe tablourile principale a avut la start trei jucătoare tricolore, una singură reușind să acceadă în turul secund al competiției.

Prima intrată în concurs a fost Sorana Cîrstea, târgovișteanca clasată pe locul 84 WTA având-o ca adversară pe suedeza Rebecca Peterson, locul 62 WTA. Jucătoarea scandinavă în vârstă de 23 de ani a reușit să se impună în partida disputată în deschiderea zilei pe terenul numărul 15 în 61 de minute cu scorul de 6-4, 6-1.

Tot o înfrângere a suferit și Monica Niculescu, locul 99 WTA în partida disputată pe terenul numărul 22 al complexului din Melbourne. Americanca în vârstă de 17 ani Amanda Anisimova, locul 87 WTA, a câștigat cu 7-6 (3), 6-4 partida contra compatrioatei noastre la capătul unui joc ce a durat o oră și 38 de minute după ce în primul set Monica a revenit de la 1-4 și a salvat trei mingi de set la 5-6. În setul secund ea a fost aproape de o revenire similară, dar pornind de la 2-5 a irosit două mingi de break pentru 5-5 și a fost nevoită să se recunoască învinsă.

Eliminate în primul tur, Sorana și Monica primesc câte 10 puncte de clasament și câte un cec în valoare de 75.000 dolari australieni.

Singura jucătoare tricoloră care a făcut pasul în turul următor este Irina Begu. Bucureșteanca poziționată pe locul 70 WTA a beneficiat de retragerea nemțoaicei Andrea Petkovic, locul 63 WTA, din cauza extenuării datorate temperaturii ridicate și a deshidratării. La scorul de 7-6 (3), 3-4, 30-40 pe serviciul ei, Petkovic s-a prăbușit pe terenul numărul 5, fiind necesară intervenția echipei medicale. În turul secund Irina o va întâlni pe Petra Kvitova, cehoaica clasată pe locul 6 WTA dispunând în primul tur cu 6-3, 6-2 de slovaca Magdalena Rybarikova, locul 51 WTA.

Alte știri din Tenis de câmp