Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Australian Open: Copil părăsește competiția cu capul susAFP / Mediafax Foto
22 Ian 2015

Australian Open: Copil părăsește competiția cu capul sus

Partida din turul 2 al turneului de simplu care i-a opus pe Marius Copil și capul de serie numărul 4, elvețianul Stan Wawrinka, s-a terminat conform calculelor hârtiei cu victoria campionului en-titre al competiției.

Wawrinka a câștigat în trei seturi, dar cele 140 de minute ale meciului au fost un spectacol intens în urma căruia Marius a câștigat mult la capitolul imagine. Echilibrul partidei este subliniat de scor – 7-6 (4), 7-6 (4), 6-3 – și, în aceeași măsură, de faptul că pe parcursul său nu s-au înregistrat decât 3 break-uri, elvețianul având cu unul mai mult decât Copil. S-au schimbat lovituri aspre, însă Marius a ținut pasul cu adversarul său și a reușit până la final să stea pe o poziție similară cu acesta în privința loviturilor câștigătoare (36-31 în favoarea lui Wawrinka) și a erorilor neforțate (34 Marius, 39 Wawrinka), iar numărul total al punctelor câștigate a fost 108 la 104 pentru elvețian.

Copil a excelat la serviciu, o armă redutabilă pe care și-a perfecționat-o permanent, înregistrând nu mai puțin de 17 ași în comparație cu numai 2 ai lui Wawrinka, iar serviciul său cu 242 km/h reprezintă un record al turneului, până în prezent. Pentru a vă face o imagine asupra importanței serviciului în acest meci, este de menționat faptul că viteza medie a primului serviciu trimis de Marius a fost de 211 km/h, iar pentru al doilea serviciu acest parametru a fost de 169 km/h, comparativ cu 173 km/h viteza primului serviciu al elvețianului.

Jucătorul nostru iese, astfel, cu capul sus după un parcurs excelent ce îi poate marca pozitiv întregul sezon prin capitalul de moral obținut. Câștigul imediat este de 45 de puncte de clasament și un cec de 60.000 de dolari australieni.

Alte știri din Tenis de câmp