Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Australian Open: Cîrstea atinge optimile la Melbourne pentru prima dată în carierăCosmin Iftode / SportPictures.eu
20 Ian 2017

Australian Open: Cîrstea atinge optimile la Melbourne pentru prima dată în carieră

O nouă victorie obținută în această dimineață îi aduce Soranei Cîrstea cea mai bună performanță a carierei la turneul de la Antipozi. După ce în turul anterior a bifat o eliminare de marcă prin victoria asupra favoritei numărul 10 al competiției, spanioloaica Carla Suárez Navarro, locul 12 WTA, jucătoarea din Târgoviște a prestat același joc sigur și consistent în partida cu americanca Alison Riske, locul 42 WTA, ce a avut un start bun de sezon cu o finală jucată în turneul de la Shenzhen. Cu un profil de ”hard hitter”, Riske a primit o replică incomodă din partea tricolorei, atentă și mobilă pe linia de fund și cu inițiativă ori de câte ori a avut ocazia să preia controlul în punctul jucat.

Sorana a pornit ca din pușcă cu un ghem alb și un break adjudecat la prima șansă ivită, dublat apoi de un nou ghem de serviciu, în care a cedat un singur punct. După ce a câștigat numai trei puncte în primele trei ghemuri, Riske a reușit apoi hold-ul, însă compatrioata noastră a limitat încrederea adversarei sale cu un nou ghem de serviciu. Mai mult, ea a avut minge de 5-1, dar americanca a revenit și a fructificat avantajul lansării. Cu un nou ghem alb, Sorana s-a apropiat de câștigarea setului, lucru pe care l-a făcut după ce a rupt din nou serviciul adversarei sale.

În actul secund americanca reușește prima să încline balanța în favoarea ei cu break în ghemul 3, avantajul îi este însă anulat în ghemul 6, echilibrul menținându-se până la 5-5. Al doilea break cedat de Sorana apare în ghemul 11 și adversara sa are șansa de a trimite partida în set decisiv, dar tricolora face un ghem de retur perfect și se intră în tiebreak. Aici ea profită de serviciul mai slab și ezitările lui Riske și cu trei puncte din cele patru lansări ale adversarei pune capăt partidei după fix o oră și jumătate cu scorul 6-2, 7-6 (2).

În optimi singura româncă rămasă în concurs se va duela cu învingătoarea din disputa ce le opune pe favoritele numărul 7 și 32, spanioloaica Garbiñe Muguruza, respectiv letona Anastasija Sevastova.

Alte știri din Tenis de câmp