Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Australian Open: Bucurie imensă în ziua considerată a fi cea mai tristă a anului!
20 Ian 2014

Australian Open: Bucurie imensă în ziua considerată a fi cea mai tristă a anului!

Optimile au pus-o pe Simona Halep în fața primului său examen dificil la ediția din acest an a turneului de la Melbourne. Jelena Jankovic, cea de-a 8-a jucătoare a lumii, a solicitat-o pe Simona ceva mai mult decât adversarele din cele trei tururi parcurse până în prezent, jucătoare care erau clasate pe locurile 50, 119 sau 150 WTA.

Meciul, desfășurat pe parcursul a două ore, a avut o desfășurare plină de suspans. Simona pornește cu elan și pune presiune pe adversara sa, fiind chiar aproape de break în primul ghem. Nu a reușit să exploateze prima șansă, însă al doilea serviciu al sârboaicei îi aduce alte două și de data aceasta Simona o fructifică pe ultima și se detașează la 3-1. Jankovic revine la 3, apoi Simona egalează la 4 și face un nou break, de data aceasta alb și servește pentru set. Jankovic se ține aproape și chiar are minge de rebreak, dar Simona știe să gestioneze situația și închide ghemul și setul în favoarea sa – 6-4. Statisticile arată că Jelena a fost mai ofensivă în acest prim set, cu 13 ieșiri la fileu față de una a Simonei, cu 9 lovituri câștigătoare în comparație cu cele 6 ale româncei, însă diferența au făcut-o greșelile neforțate, 21 față de 10.

Al doilea set are o derulare total diferită, Jankovici reușește să sporească acuratețea loviturilor și eficiența ieșirilor la fileu. Toate cele 7 ieșiri sunt transformate în puncte, iar numărul erorilor neforțate scade la jumătate în comparație cu primul set. Parametrii Simonei rămân aceiași, cu o scădere a acurateței serviciului, ceea ce justifică cele șase șanse de break ale Jelenei, trei dintre acestea fiind convertite. În jumătate de oră, Jankovic pune semnul egalității pe tabelă, adjudecându-și setul cu 6-2.

Decisivul aduce în teren o jucătoare determinată, concentrată la maxim pentru a-și depăși poziția în clasament și de a înregistra performanța carierei la Australian Open. Simona luptă la baionetă în primul ghem al setului pe serviciul adversarei și îl câștigă la capătul unei succesiuni de 16 puncte. Din acest moment, Halep face legea pe teren, iar Jankovic nu mai reușește decât 8 puncte până la finalul meciului în comparație cu 22 cât reușește Simona. După 40 de minute, Halep zâmbește și ne aduce o bucurie imensă în ziua considerată a fi cea mai tristă a anului!

Sfertul de finală îi va aduce o adversară aparent accesibilă, pe slovaca Dominika Cibulkova, locul 20 WTA și autoarea unei alte surprize a turneului, eliminarea rusoaicei Maria Sharapova.

Alte știri din Tenis de câmp