Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Australian Open: Begu iese din proba de simpluAFP / Mediafax Foto
18 Ian 2017

Australian Open: Begu iese din proba de simplu

Din păcate, Irina Begu a cedat în minim de seturi în partida disputată cu cehoaica Kristyna Pliskova, locul 58 WTA. Ocupantă a locului 29 WTA și favorită numărul 27 a tabloului, Irina a fost nevoită să se recunoască învinsă după un joc de aproape 100 de minute cu scorul 6-4, 7-6 (8).

După un prim set în care a contestat cu mai puțin succes serviciul cehoaicei, tricolora a trecut peste un moment delicat în startul setului secund în care a salvat două mingi de break și și-a făcut serviciul la capătul unui ghem de 14 puncte. Pliskova a izbutit să facă break-ul în ghemul 5, însă Irina a revenit și după ce a anulat avantajul break-ului a preluat conducerea cu 5-4, apoi s-a ajuns la tiebreak. Aici compatrioata noastră a salvat o minge de meci și a ratat două șanse de a împinge partida în set decisiv, pentru ca Pliskova să convertească a doua șansă de a închide partida.

Pentru accederea în turul secund, Begu a primit 70 puncte și 80.000 dolari australieni (echivalentul a 56.000 EUR) și va continua să evolueze în turneu în probele de dublu. Dacă la dublu feminin ea va juca mâine alături de spanioloaica Lara Arruabarrena împotriva perechii Louisa Chirico (SUA) / Elise Mertens (Belgia), vestea bună este că se va implica și în cea de dublu mixt împreună cu Horia Tecău. Perechea românească va evolua în primul tur contra dublului format din americanca Vania King și pakistanezul Aisam-Ul-Haq Qureshi.

Alte știri din Tenis de câmp