Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Australian Open: Aceeași dramă, dar fără happy endRecep Sakar / Anadolu Agency / Hepta / SportPictures.eu
27 Ian 2018

Australian Open: Aceeași dramă, dar fără happy end

Finală de infarct pentru Simona Halep, a treia într-un mare șlem și din nou fără succes pentru compatrioata noastră. Partida cu daneza Caroline Wozniacki rămâne în amintirea suporterilor constănțencei cu un gust dulce-amărui, poate mai dulce decât anterioarele eșecuri, prima înfrângere cu Maria Sharapova și cea de-a doua cu Jelena Ostapenko. Cu un grad superior de maturitate în joc și în atitudine, Simona a completat portretul unei mari campioane cu o nouă tușă pregnantă, dând dovadă de determinare și calitate într-un meci de trei seturi cu încărcătură fizică deosebită. O partidă între două jucătoare care excelează la retur era de așteptat să fie una lungă, în care ambele combatante să lupte până la epuizare. Așa a și fost, pe Rod Laver Arena rulând un thriller de două ore și 52 de minute încheiat cu victoria danezei cu scorul de 7-6 (2), 3-6, 6-4.

Startul ezitant în care Wozniacki s-a detașat cu break la 3-0 apoi a apărat avantajul până la 5-2 a fost compensat de revenirea constănțencei cu un joc de serviciu excelent și după egalarea la 5 s-a ajuns în tiebreak. Aici daneza a greșit mai puțin și a fost recompensată cu primul set.

Simona a început cu serviciul setul secund și a obligat-o pe Wozniacki să vină din urmă. Până atunci, însă, vizibil slăbită, compatrioata noastră a cerut intervenția echipei medicale la pauza de bancă după ghemul 5. Cu toate acestea, ea reintră în teren și speculează presiunea pusă pe serviciul adversarei în ghemul 8, break-ul obținut aducând-o cu un pas de intrarea în setul decisiv, pas făcut însă cu greutate din cauza problemelor fizice accentuate ce îi afectau constănțencei deplasarea în teren și mai ales serviciul.

Decisivul a început după o pauză de 10 minute decisă de arbitra de scaun din cauza căldurii, Wozniacki fiind prima la serviciu. Greșelile se înmulțesc de ambele tabere, Simona cedează break-ul, dar daneza nu reușește să-l consolideze. Seria ghemurilor câștigate la retur continuă până la 3-2 pentru Wozniacki, după care constănțeanca reușește hold-ul și rupe din nou serviciul adversarei pentru a se apropia la două ghemuri de câștigarea trofeului. Este rândul danezei să ceară intervenția medicului, care îi aplică un bandaj sub genunchiul piciorului stâng, iar aceasta pare soluția miraculoasă ce o propulsează către victorie. Trei ghemuri consecutiv câștigate în care Simona s-a luptat mai mult cu sine pentru a depăși epuizarea fizică îi aduc Carolinei primul trofeu de mare șlem din carieră.

Simona mai are de așteptat pentru o asemenea bucurie, dar și-a demonstrat și ne-a demonstrat că este o cu totul altă sportivă în comparație cu cea care a cedat anul trecut în ultimul act de la Roland Garros. Chiar dacă trece în planul secund, nu trebuie neglijat câștigul financiar de aproximativ 1,6 milioane USD. De primă importanță este pierderea locului 1 în clasamentul WTA, Wozniacki preluând coroana cu un avans de 250 de puncte.

Alte știri din Tenis de câmp