Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
Aur şi argint la Campionatele Mondiale de Alergare MontanăOvidiu Dumitru Matiu / Mediafax Foto
31 Iul 2017

Aur şi argint la Campionatele Mondiale de Alergare Montană

Echipa de junioare a României, alcătuită din Alesia Hecico, Gabriela Doroftei, Irina Bordeianu şi Iulia Zudor a câştigat medalia de aur în faţa puternicelor echipe ale Statelor Unite şi Italiei la Campionatele Mondiale de Alergare Montană de la Premana. Echipa de juniori a României, alcătuită din Dorin Rusu, Gabriel Bularda, Adrian Garcea şi Peter Herman o obţinut argintul în cursa pe echipe, primul loc fiind ocupat de Uganda, iar cel de-al treilea de echipa Italiei.

În întrecerile individuale, Alesia Hecico, Gabriela Doroftei, Irina Bordeianu şi Iulia Zudor au obţinut locurile 4, 5, 15 şi 18, iar Dorin Rusu, Gabriel Bularda, Adrian Garcea şi Peter Herman s-au clasat pe locurile 4, 8, 10 şi 17.

Această performanţă, alături de cele anterioare de la Campionatele Europene de Alergare Montană, fac din echipele României cele mai bune echipe de europene de juniori ale momentului la alergare montană.

La cea de-a 33-a ediţie a WMRA World Mountain Running Championship 2017 au participat 35 de națiuni, cu cei mai puternici 320 alergători montani de pe toate continentele. Campionatul s-a desfăşurat la Premana, în Italia, în data de 30 iulie.

La recent încheiata ediţie a Campionatului European de Alergare Montană în 8 iulie, la Kamnik (Slovacia), România a cucerit trei medalii: de aur, de argint şi de bronz. Aurul a fost câştigat de juniorul Gabriel Bularda, argintul de echipa de junioare a României, iar bronzul a fost cucerit de junioara Gabriela Doroftei. Echipa de juniori a băieţilor s-a clasat pe locul 4, în urma echipelor Italiei, Turciei şi Franţei.

 

sursa: fra.ro

Alte știri din Juniori