Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Canotaj
Aur și argint în prima zi a finalelor de la PlovdivStefan Racila / Mediafax Foto
15 Sep 2018

Aur și argint în prima zi a finalelor de la Plovdiv

A 48-a ediție a Campionatelor Mondiale de canotaj ce se desfășoară la Plovdiv au programate sâmbătă și duminică finalele, șase echipaje românești câștigându-și dreptul de a lupta pentru medalii. Trei dintre ele au tras astăzi, două reușind să urce pe podiumul probelor în care au fost angrenate.

Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă au obţinut medalia de argint la dublu rame într-o finală câștigată de barca Croației cu două secunde avans față de ramele tricolore, ultima treaptă a podiumului fiind ocupată de Franța.

Cel mai important rezultat a venit în proba de dublu vâsle categorie ușoară în care Ionela Cozmiuc şi Gianina Beleagă și-au apărat titlul mondial câștigat anul trecut în SUA la Sarasota-Bradenton și au încheiat cu un avans de două secunde față de ocupanta locului secund, barca Statelor Unite.

Cel de-al treilea echipaj tricolor, cel de 4 rame, a încheiat finala probei pe locul 5. Mihăiţă Ţigănescu, Cosmin Pascari, Ştefan Berariu şi Ciprian Huc, campioni mondiali și europeni de tineret și campioni europeni de seniori, au redus strocul în partea a doua a cursei care a fost câștigată de Australia urmată de Italia și Marea Britanie.

Mâine așteptăm noi surprize plăcute de la celelalte trei echipaje calificate în finalele probelor de 8 plus 1 feminin, 8 plus 1 masculin şi dublu vâsle masculin.

Alte știri din Canotaj