Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Haltere
Aur românesc la Tirana
01 Dec 2013

Aur românesc la Tirana

Halterofilul român Răzvan Martin a adus delegaţiei noastre o medalie de aur la Campionatele Europene care s-au disputat la Tirana, în Albania.

În limitele categoriei de greutate de 77 de kilograme, Răzvan Martin a ridicat la smuls 156 de kilograme, însă ultima încercare, la 158, a fost ratată. Dacă exerciţiul era unul reuşit, atunci Martin ar fi luat bronzul la acest stil.

La aruncat, Răzvan Martin s-a dovedit imbatabil, cucerind medalia de aur cu 190 de kilograme încărcare. Din nou ultima încercare a fost ratată, la 195 de kilograme, ceea ce ar fi echivalat cu medalia de aur şi la total. Altfel, cu un cumul de 346 de kilograme, Răzvan Martin a cucerit medalia de bronz la total, ducând astfel palmaresul delegaţiei noastre la Tirana la 12 medalii, din care una de aur, cinci de argint şi şase de bronz.

Florin Ionuţ Croitoru a reuşit să cîştige medalia de argint în finala de la haltere la Campionatul European de la Tirana. Sportivul român a participat la categoria 62 de kilograme şi a ridicat 135 de kilograme la smuls.

Încă junioară, Ramona Elena Andrieș a reușit o performanță deosebită, câștigând la senioare medalia de argint la stilul smuls și cea de bronz la categoria 48 de kg, dar și cea de bronz la total.

Halterofila noastră Irina Lepşa a cucerit  trei medalii la Campionatele Europene de la Tirana, din Albania. În limitele categoriei de greutate de 63 de kilograme, sportiva noastră a smuls 90 de kilograme, pentru o medalie de bronz, pe primele locuri ale probei fiind rusoaica Shainova şi bulgăroaica Maneva, cu 105, respectiv 96 de kilograme performanţă.

La aruncat, Irina Lepşa a ajuns la 122 de kilograme, ceea ce a însemnat o medalie de argint, în urma Shainovei, care a ridicat 130 de kilograme. Maneva a luat bronzul, cu o performanţă de 121.

Cu un total de 212 kilograme cumulat din cele două probe, Lepşa a marcat încă o medalie de bronz, în spatele Shainovei şi Manevei.

Alte știri din Haltere