Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Dans sportiv
Aur pentru dansul românesc la Mondiale şi Europene
06 Nov 2018

Aur pentru dansul românesc la Mondiale şi Europene

În perioada 3-4 noiembrie 2018 s-a desfăşurat la Sibiu, în cocheta  Sala Transilvania, tradiţionala competiţie de dans sportiv "Transylvanian Grand Prix". De aceasta dată, organizatorii evenimentului, respectiv Fantesy Dance Sibiu și Fan Dance Club Braşov, au obținut privilegiul de a organiza în premieră naţională două campionate mondiale de dans sportiv: Campionatul Mondial de Juniori II la secțiunea dansurilor Standard respectiv Campionatului Mondial de Senior I la sectiunea 10 Dansuri.

Această ediție s-a bucurat de o participare impresioantă, la startul celor două campionate mondiale aflându-se nu mai puţin de 200 de sportiv din 43 de ţări de pe cinci continente.

Dacă în prima zi perechea română formată din sportivii Răzvan-George Bătrânu şi Ana-Maria Dică a fost depășită doar de perechile din Rusia, în final aceştia obținând medalia de bronz, în a doua zi seniorii români au facut ca toţi spectatorii din Sala Transilvania să cânte imnul naţional.

Astfel, perechea formată din Sorin Dumitru Şimon şi Florentina Constantin au obţinut primul lor titlu mondial la dans sportiv, devansând campionii mondiali en-titre Ruben Viciana Lopez - Eva Moya, care s-au clasat pe poziţia a III-a, vicecampioni mondiali fiind reprezentanţii Germaniei. Erik Heyden şi Julia Luckow.

Cu această medalie de aur România ajunge la cota 3 în anul 2018, egalând şi împarţind poziţia secundă cu Italia, la numarul de titluri mondiale câştigate. Clasamentul este condus de Rusia care deţine nu mai puţin de 10 titluri mondiale câştigate în acest an. În spatele nostru se află ţări cu tradiţie în dansul sportiv. cum ar fi Germania, Moldova, Spania, Anglia.

Tot în 4 noiembrie 2018, la 1000 de kilometri de Sibiu, în Polonia, dansatorii români au urcat pe cea mai inalta treaptă, obţinând medalia de aur la Campionatul European de Dans Sportiv pe echipe.

Alte știri din Dans sportiv