Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
US Open: Atât de aproape, atât de departe de victorieAlexandru Dobre / Mediafax Foto
08 Sep 2016

US Open: Atât de aproape, atât de departe de victorie

Simona Halep nu a putut trece de Serena Williams, chiar dacă a prestat cel mai bun tenis al său. Pe Arthur Ashe Stadium, în toiul nopții în România, constănțeanca și-a ținut fanii cu sufletul la gură și le-a dat senzația că este aproape de o nouă victorie în fața liderului mondial.

Chiar dacă nu a avut același start bun ca în celelalte meciuri ale turneului, Simona a trecut peste șocul pierderii primului set la 2, în care a reușit doar 3 lovituri direct câștigătoare față de 13 ale Serenei. Momentul-cheie al acestui prim act a fost rebreak-ul Serenei din ghemul 6 ce i-a menținut avantajul de două lungimi pe tabelă, ghem în care compatrioata noastră a avut în două rânduri șansa de a face hold-ul și a anulat tot în două rânduri mingi de break ale americancei, dar a cedat după al 14-lea punct disputat. Serena continuă seria serviciilor impresionante, cu o viteză medie de 160 km/h, cu al șaselea său as și se apropie la un ghem de câștigarea setului, în care Simona comite a treia dublă greșeală și cedează pentru a treia oară serviciul.

Actul secund ne arată o creștere a nivelului de joc al constănțencei, care recuperează de la 0-40 și îi mai anulează Serenei alte patru mingi de break pentru a-și impune jocul și după un ghem de 12 minute egalează la 1. Mai mult decât atât, ea contestă cu succes serviciul americancei în ghemul următor și trece pentru prima dată în avantaj pe tabelă. Încrezătoare în propriile forțe, ea își închide cu consecvență serviciul în favoarea ei și este aproape de câștigarea setului la 5-3 pe lansarea Serenei, dar este nevoie de un nou ghem epic în care salvează 5 mingi de 5-5 și egalează situația la seturi.

Chiar dacă a avut două mingi de break în debutul setului decisiv, Simona nu a putut face față serviciului devastator al Serenei, care a profitat de singura ocazie de a rupe serviciul adversarei sale în ghemul 4. Cu balanța înclinată în favoarea sa, americanca și-a conservat avantajul până la final.

Cu 18 ași și 50 de loviturilor câștigătoare ce o situează atât de departe de adversara sa care a avut un as și 20 de lovituri câștigătoare, Serena Williams s-a impus după două ore și un sfert cu scorul 6-2, 4-6, 6-3.

Cu cel mai bun joc al său, Simona a fost atât de aproape de a o învinge pentru a doua oară pe lidera mondială în vârstă de 35 de ani, însă este nevoită să amâne bucuria victoriei pe o proximă ocazie. Ea părăsește US Open în sferturile de finală, o treaptă mai jos față de semifinala jucată anul trecut, cu 430 de puncte de clasament și un cec de 450.000 USD.

Alte știri din Tenis de câmp