Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Astra păstrează ritmulDan Duta / Mediafax Foto
30 Mar 2014

Astra păstrează ritmul

Ceahlăul nu a reușit să oprească Astra în cursa de urmărire a liderului, cedând în fața echipei giurgiuvene cu 0-2 (0-0).

Astra are prim mare ocazie a partidei la bara lui Găman după o reluare cu capul a centrării din corner. Giurgiuvenii rămân în control, dar gazdele nu acceptă resemnate dominarea, ci stau în blocstarturi pentru a lansa contraatacuri tăioase. Spre finalul reprizei jocul trenează și echipele intră la egalitate la pauză.

La reluare rolurile se inversează, gazdele trecând în ofensivă în primele 10 minute. În minutul 56 Alibec îi ia locul lui Budescu și atacul Astrei se revigorează. După o reluare cu capul a lui Papp în urma unei lovituri libere, mingea trece de puțin pe lângă bara porții lui Calancea, apoi Alibec își reglează tirul cu un șut din afara careului, pentru ca în minutul 61 să vină deschiderea scorului. Mățel centrează de pe partea dreaptă pentru Yazalde, care se înalță și trimite mingea cu capul la colțul lung, fără speranțe pentru Calancea. Orgoliul gazdelor îi împinge în atac, prima ocazie de egalare venind în minutul 71 la ”capul” lui Golubovic respins bine, apoi Ștefănescu șutează de la 20 de metri, dar mingea trece razant cu transversala. Meciul se îndrepta spre final și dominarea gazdelor scădea în intensitate, lucru de care profită Alibec, intrat cu dorința de a dovedi că își merită un loc printre titulari. În minutul 90, ex-interistul pleacă lansat pe contraatac pe partea stângă, face o cursă bună, intră în careu și, după un un-doi cu Seto, îl execută pe Calancea din 7-8 metri.

Astra face 53 de puncte și rămâne în plasa liderului, în timp ce Ceahlăul rămâne cu 33 de puncte și se situează pe poziția a 9-a.

 

Ceahlăul Piatra Neamț (antrenor Costel Ilie): Calancea - Dumitraş, Marc, Cânu, Cazan - Achim, Onciu - Popadiuc (min. 46 Ştefănescu), L. Garcia (min. 76 Ntambue), Chitoşcă (min. 63 Jula) - Golubovic

Alte rezerve: Jovic, Ichim, Tăbăcariu, Ţepeş-Bobu

Astra Giurgiu (antrenor Florin Marin): Lung jr. – Măţel, Papp, Găman, Junior Morais - Yahaya, Laban - Yoda, Budescu (min. 56 Alibec), William (min. 71 Enache) - Yazalde (min. 77 Seto)

Alte rezerve: Gavrilaş, Ivanovski, Mureşan, Şt. Popescu

Alte știri din Fotbal