Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Astra își recapătă din strălucireAFP / Mediafax Foto
10 Mar 2014

Astra își recapătă din strălucire

Pe terenul din Giurgiu, Astra încerca să-și spele în fața propriilor suporteri păcatele întâlnirii de la Cluj din etapa trecută. De partea cealaltă, Pandurii veneau după o remiză cu Ceahlăul în propriul fief și obiectivul lor era recuperarea punctelor la adevăr. Un meci al orgoliilor, deci, se previziona între cele două echipe, actualul loc secund (gazdele) și vicecampioana ediției trecute.

Primii care au mutat au fost astralii, Takayuki plasând o lovitură de cap pe lângă poarta lui Gliwa. Replica pandurilor nu întârzie să apară și Nistor ia o acțiune pe cont propriu și șutează în plasa laterală. În minutul 22 Nicoară aruncă o minge în interiorul careului, dar Bud nu se sincronizează cu mingea și ratează reluarea., iar trei minute mai târziu Buleică șutează la poartă, mingea deviată atingând bara porții lui Dani Coman. Astra are o tresărire de orgoliu și Gliwa se întrebuințează pentru a îndepărta pericolul apărut în urma șuturilor lui Iorga și Takayuki Seto.

La reluare, Nicoară iese în evidență în două rânduri cu șuturi care ocolesc cadrul porții lui Coman. Lucrurile se complică pentru panduri în minutul 65 când Mățel execută perfect o lovitură liberă de la 18 metri, mingea parcă pusă cu mâna intră în plasa lui Gliwa pe la vinclul din poarta goalkeeper-ului oltenilor. Cinci minute mai târziu Iorga înscrie primul său gol pentru Astra și duce scorul la 2-0 (0-0). Acesta a fost și scorul final, ce-i permite Astrei să stea în plasa Stelei, la 4 puncte distanță. Pandurii coboară pe 6, cu 35 de puncte, și se îndepărtează de zona Europa League.

Astra Giurgiu (antrenor Daniel Isăilă): D. Coman - Măţel, Papp, V. Găman, Morais - Takayuki, Laban - Amorim, Budescu (min. 60 M. Cristescu), L. Iorga (min. 87 Alex Ioniță II) - Ivanovski (min. 46 Yazalde)
Alte rezerve: S. Lung, A. Mureşan, Şt. Popescu, , Yahaya

Pandurii (antrenor Cristi Pustai): Gliwa - Unguruşan, Paraskevas, Enrico, Momcilovici - Mamele, P. Andon, Buleică (min. 76 Dos Santos), D. Nistor, Nicoară - Cr. Bud (min. 76 Distefano)
Alte rezerve: Stanca, Bohale, C. Cristea, Shamsin, D. Bratu

Alte știri din Fotbal