Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Astra întoarce ca la Ploiești!SportPictures.eu
16 Apr 2014

Astra întoarce ca la Ploiești!

Un meci pentru care ambii antrenori se pregătiseră pentru penaltyuri a avut un final nerecomandat cardiacilor, după 90 de minute disputate urmând 5 minute de prelungiri incredibile.

Turul de la Ploiești al semifinalei de cupa României dintre Petrolul și Astra Giurgiu s-a terminat nedecis, 0-0, așa că toate forțele s-au concentrat pe ultima rundă a disputei dintre cele două foste concitadine. Ploaia torențială căzută înaintea meciului nu a afectat calitatea gazonului, lucru care a contribuit la fluența jocului și a redus intrările dincolo de limita regulamentului.

După un început de meci în care au lipsit ocaziile, Petrolul ia inițiativa și se instalează în ofensivă. Efectele se văd mai repede decât se așteptau chiar și oaspeții, în minutul 21. Albin bate o lovitură liberă de la 30 de metri, Lung junior respinge de sub bară direct în transversală, de unde mingea revine cu pământul în mijlocul careului mare direct la Toto Tamuz care o împinge cu capul în poarta goală. Gazdele preiau frâiele jocului și câteva minute mai târziu Junior Morais încearcă poarta găzarilor cu un șut la colțul lung din marginea careului de 16 metri, dar mingea trece de puțin pe lângă bară. Ies la rampă apoi Yoda și Yazalde; cei doi construiesc o țesătură de pase și primul ajunge în poziție de finalizare, însă trage pe lângă poartă. În minutul 35 gazdele cer penalty la pătrunderea lui Yazalde și contactul cu Guilherme, dar arbitrul Cristian Balaj se consultă cu asistentul de linia porții și nu întrerupe jocul. Cu cinci minute înainte de pauză Budescu șutează la colțul scurt și Pecanha reține cu siguranță ultimul șut pe poartă al reprizei. Gazdele mai au o ultimă ocazie la lovitura liberă executată de Junior Morais, însă șutul fundașului Astrei trece peste poartă.

Imediat după pauză survine egalarea. În minutul 52 Yahaya centrează bine de pe dreapta și îl găsește perfect pe Budescu în mijlocul careului mare, după ce i-a luat fața lui Hoban. Gazdele folosesc pasa bună prin care trec și sporesc presiunea la poarta lui Pecanha. În minutul 55 goalkeeper-ul Petrolului se evidențiază cu un plonjon de efect și eficient la șutul lui Seto din afara careului. Junior Morais îl solicită și el pe Pecanha în minutul 64 cu un șut de la 30 de metri trimis însă pe direcția portarului. La două minute distanță, Papp are golul în vârful bocancului după un corner, execuția din colțul careului mic a fundașului astral trimițând balonul paralel cu linia porții. Continuă canonada la poarta lui Pecanha, dar nici Yoda nu reușește să-l învingă pe brazilian cu șutul său de la 18 metri. O mână de ajutor pentru gazde le oferă nou-intratul Morar, care reușește în 4 minute să ia două cartonașe galbene, lăsându-și coechipierii în inferioritate numerică pentru ultimele 5 minute din timpul regulamentar de joc. Petrolul știe să controleze jocul mai bine în 10 decât în 11 și gestionează perfect mingile aruncate haotic de giurgiuveni spre careul oaspeților. Secundele trec cu intensitate diferită pentru cele două bănci de rezervă și, cu inima strânsă, astralii se îndreaptă spre poarta lui Pecanha pentru un ultim atac în minutul 90+4 și obțin o lovitură liberă de pe partea stângă a direcției lor de atac. Mingea este centrată pe jos în fața careului de 16 metri, de unde este reluată de un astral până la Papp, care înscrie nestingherit cu capul din colțul careului mic, aruncând tribunele în aer. Pecanha rămâne fără replică la această fază, dar, după un meci bun, ultima impresie contează.

Ploieștenii se prăbușesc, giurgiuvenii exultă și, după 2-1 scor general, se califică în premieră în finala Cupei României.

 

Astra Giurgiu (antrenor Florin Marin):  Lung jr. - Măţel, Papp, Găman, Morais - Yahaya, Seto – Yoda (min. 86 Ivanovski), Budescu, De Amorim (min. 67 Alibec) – Yazalde (min. 77 Enache)

Alte rezerve: D. Coman, Cristescu, Iorga

Petrolul Ploiești (antrenor Răzvan Lucescu): Pecanha - Alcenat, Achim, Geraldo, Guilherme - Hoban, De Lucas – Walter Fernandez (min. 61 Romario Pires), Albin (min. 81 Morar), Teixeira – Tamuz (min. 72 Camara)

Alte rezerve: Bornescu, Priso, Manasse, Zicu

Alte știri din Fotbal