Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Astra câștigă Supercupa României în ”orezăria” de pe Cluj ArenaDan Tautan / Mediafax Foto
16 Iul 2016

Astra câștigă Supercupa României în ”orezăria” de pe Cluj Arena

Programată în mijlocul verii, Supercupa României a fost puternic afectată de ploaia ce a inundat terenul de pe Cluj Arena. Sub ochii noului selecționer, germanul Christoph Daum, campioana Astra Giurgiu și deținătoarea Cupei României CFR Cluj au încercat să dea tot ce au mai bun în condițiile în care jucătorii alergau ca prin orezărie. Este de înțeles de ce fazele spectaculoase nu au fost multe la număr, iar soarta partidei a fost decisă de o gafă accentuată de nivelul apei de pe teren.

Astra a avut prima ocazie a partidei, Fabricio întinzându-l pe Marc cu o lovitură de cap după o lovitură liberă executată de pe partea stângă de Boudjemaa, apoi șase minute mai târziu Ioniță șutează din afara careului dar nu prinde cadrul porții clujene. La cealaltă poartă, Silviu Lung junior apare în atenția tribunei nu pentru o intervenție deosebită, ci pentru o accidentare în urma unui contact cu Păun, goalkeeper-ul giurgiuvenilor alegându-se cu o contuzie puternică la nas și fiind înlocuit la pauză de Gavrilaș.

Nou-intratul s-a evidențiat în minutul 48 la o lovitură de cap a lui Tiago Lopez, apoi jocul intră într-o perioadă de acalmie, de zbatere în van a celor 22 de jucători în apa până la gleznă. Teixeira animă finalul de partidă cu o lovitură de cap din centrarea lui Lovin, apoi o fază confuză pornită de la o greșeală a lui Larie și o degajare ratată a lui Marc a dus la deschiderea scorului în minutul 86. Balonul a ajuns la De Amorim, care a reluat de la limita careului mare al clujenilor și balonul trimis de el a trecut printre fundașii clujeni și a poposit în plasă. Ceferiștii clujeni atacă furibund în ultimele minute și Mureșan ratează o ocazie imensă trimițând pe lângă cu capul de la numai trei metri la o fază la care Gavrilaș ieșise neinspirat.

S-a încheiat Astra – CFR Cluj 1-0 (0-0) și giurgiuvenii câștigă primul trofeu al sezonului.

 

Astra (antrenor Marius Șumudică): Lung jr. (min. 46 Gavrilaş) - Vangjeli, Geraldo, Fabricio, Junior Morais - Boldrin, Lovin (min. 85 Oros) - Boudjemaa (min. 61 D. Florea), Al. Ioniţă II De Amorim - Teixeira

CFR Cluj (antrenor Vasile Miriuță): T. Marc - Tiago Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora - Jakolis (min. 88 Nouvier), Petrucci, Ruiz, Al. Păun - Negruţ (min. 46 Cristian Lopez), Bud (min. 70 Guima)

Alte știri din Fotbal