Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Asesoft a zburat ca un Concorde pe lângă ConcordiaSportPictures.eu
07 Feb 2014

Asesoft a zburat ca un Concorde pe lângă Concordia

Liga Naţională de Baschet masculin a băgat cheia în contact astăzi, 7 februarie, pornind la drum cu etapa a 17-a, imediat după prânz.

Primul fluier de start al etapei s-a auzit la Constanţa, pentru două echipe vecine în clasament (locurile 11 și 12), ce-i drept medieşenii având restanţe de disputat.  Pe de o parte, „găzarii” aveau un uşor ascendent, prin numărul mai mare de victorii în actuala ediţie. Pe de altă parte, constănţenii jucau pe propria Arenă de Baschet.

Terenul a fost clar înclinat spre gazde, din primul minut şi chiar după fluierul de final, fiindu-le practic imposibil să oprească maşina de puncte din Mediaş. Farul a jucat deconectat de la reţeaua de energie, doar pe bateriile de avarie, pâlpâind doar-doar să nu se stingă. Deci:

CS BC Farul Constanţa-CS Gaz Metan Mediaş 48 – 106 (9–28, 15–23, 18–28, 6-27)

În statistică, a învins Gaz Metan peste tot: titularii săi au marcat 70 de puncte (faţă de 48 la Farul); echipa a marcat 19 puncte succesiv (faţă de 5 pentru Farul); cel mai mare avantaj a fost de 61 de puncte (Farul nu a condus niciodată). V. Salopa a înscris 25 de puncte, fiind liderul echipei oaspete în meci.

 

Tot în etapa a 17-a am avut un alt meci destinat oaspeţilor:

CS Concordia Chiajna - CSU Asesoft Ploieşti 45 – 97 (11-30, 22-20, 4-20, 8-27)

La baschet masculin, distanţa dintre Ploieşti şi Chiajna părea mai mare de 60 de km, după locurile din clasament: Asesoft era pe locul 5, cu bătaie la titlu, iar Concordia se sprijinea pe linia cea mai de jos, obosită de cele 15 înfrângeri, mai multe decât cele 11 victorii ale ploieştenilor.

Asesoft a luat-o de jos, conducând prima oară cu 0-1, apoi cu 0-3, 0-5. Creşterile de pe tabelă au fost încă din primele 10 minute invers... disproporţionale: la gazde mai mici, la oaspeţi mai mari, scorul ajungând lejer la 11-30.

Cele două formaţii şi-au menţinut reperele de joc şi în părţile a doua şi a treia, una prea mult în atac, cealaltă prea mult în apărare, de aici şi rezultanta de pe tabelă, cu menţinerea avansului confortabil. Din minutul 19:58, (33-50) tabela a funcţionat doar pe partea stângă, iar ilfovenii au repetat obsesiv „33”, până în minutul 28:09, când au aruncat de două puncte, pentru 35-66.

Teoria creşterii finite, dar sigure a fost respectată de către oaspeţi, scorul final fiind cea mai mare diferenţă pe tabelă în meci: 52 de puncte. A. Mohammed a făcut legea punctelor marcate la Asesoft: douăzeci şi una.

Echipa din Ploieşti s-a apropiat la un punct de Atlassib Sibiu.

 

În ultimul meci al serii, am avut parte de un joc de care pe care, echilibrat valoric, dar cu dramatism şi treceri de la agonie la extaz, când pentru bihoreni, când pentru olteni. Descrierea ultimei părţi este sugestivă pentru acest joc.

În minutul 33:41, scorul devenise egal, 61-61. De aici, SCM face paşi mici şi siguri spre victorie, iar CS se menţine aproape. Olteanul Nemanja Maric ratează două lovituri libere în minutul 39:43, la scorul de 74-75. Peste 13 secunde, oaspeţii au alt ghinion: orădeanul Wiliam Eduard Franklin sare şi lasă mingea în coş pentru două puncte, care vor fi ale victoriei:

CS Municipal Oradea-SCM U Craiova 76 – 75 (21-27, 17-14, 19-15, 19-19)

Alte știri din Baschet