Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Lupte
Argint pentru Vuc la Campionatul Mondial și calificare la JOAleksandar Djorovic / Mediafax Foto
18 Sep 2019

Argint pentru Vuc la Campionatul Mondial și calificare la JO

Alina Vuc a avut o prestație deosebită la Campionatele Mondiale de lupte ce se desfășoară la Nur-Sultan, așa cum este mai de curând cunoscută capitala statului Kazahstan, denumită până de curând Astana. După ce în urmă cu doi ani obținea la Paris prima medalie, una de argint, într-o probă feminină a competițiilor mondiale de lupte, reșițeanca în vârstă de 25 de ani a recidivat la ediția actuală a competiției, performanță ce îi aduce automat calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Tokyo.

Sportiva legitimată la CSA Steaua a trecut succesiv de germanca Ellen Riesterer (4-2) în calificări, de taiwaneza Meng Hsuan Hsieh (4-0) în optimi și în sferturi de campioana europeană şi deținătoarea medaliei cu bronz la CM 2018, ucraineanca Oksana Livach (6-1). În semifinale Alina a trecut de reprezentanta țării gazdă Valentina Ivanovna Islamova Brik după un meci strâns, încheiat la egalitate 6-6, în care a revenit senzațional de la 0-6 și acest lucru i-a asigurat calificarea în finală. Aici a avut-o ca adversară pe azera Mariya Stadnik, fostă campioană mondială, în fața căreia a cedat cu 0-13.

Alături de Alina Vuc, alte două luptătoare au evoluat pe saltelele din Barys Arena. La categoria 55 kg Ana Andreea Beatrice a fost eliminată în optimi, iar la 72 kg Alexandra Anghel a pierdut în sferturile de finală și în recalificări.

Alte știri din Lupte