Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
 Argentina va juca la București sub comanda lui Felipe ContepomiAFP / Mediafax Foto
09 Iun 2015

Argentina va juca la București sub comanda lui Felipe Contepomi

Argentina va fi prezentă pentru a șasea oară la World Rugby Nations Cup, competiție organizată în mod tradițional pe Stadionul Național Arcul de Triumf începând din anul 2007 și în care sud-americanii au lăsat întotdeauna o impresie pe măsură.

De aceasta data jagurarii vor veni la Bucuresti sub comanda lui Felipe Contepomi, recent instalat pe banca tehnica a echipei secunde argentiniene, ultima data antrenor a fost Daniel Hourcade, care intre timp a facut pasul catre Los Pumas.

La numai 37 de ani Contepomi va incerca sa fie la fel de inspirat si din aceasta ipostaza asa cum a fost ca jucator, in cariera sa adunand 87 de selectii, patru participari la Cupa Mondiala incununate cu medalia de bronz din 2007 si 651 de puncte marcate, liderul all-time pentru Los Pumas, capitol la care-l devanseaza pe legendarul Hugo Porta.

In ceea ce priveste evolutia la nivel de cluburi, argentinianul a imbracat tricoul echipelor Bristol, Leinster, Toulon si Stade Francais, cele mai mari succese reusindu-le alaturi de franciza irlandeza din Dublin, Leinster, castigarea titlului in Pro 12 respectiv Heineken Cup.

Aceasta va fi pentru Felipe Contepomi prima provocare din postura de antrenor, iar la World Rugby Nations Cup se va prezenta cu urmatorul lot de jucatori tineri, toti provenind de la cluburi din Argentina:

Pilieri: Santiago Garcia Botta (Belgrano Athletic), Lucas Martinez (Lomas Athletic), Nicolas Mirande (Tucuman RC), Guido Randisi (Duendes RC), Roberto Tejerizo (Tucuman Lawn Tennis)
Taloneri: Tomas Baravalle (Jockey Club Rosario), Fecundo Bosch (CUBA)
Linia a doua: Geronimo Albertario (Pucara), Franco Baldoni (BAC&RC), Anibal Panceyra Garrido (Tala RC), Manuel Plaza (Jockey Club Salta)
Linia a treia: Martin Chiappesoni (Atletico del Rosario), Lucas Maguire (CUBA), Gonzalo Paulin (Tala RC)
Numarul 8: Miguel Urtubey (Newman)
Mijlocasi la gramada: Gonzalo Bertranou (Los Tordos RC), Marcos Bollini (Newman)
Mijlocasi la deschidere: Cristian Nacassian (Tala RC), Juan Leon Novillo (Tucuman RC)
Centri: Ignacio Brex (San Cirano), Juan Cappiello (Pucara), Brian Ormson (Pucara), Joaquin Paz (Cordoba Athletic)
Aripi: Bautista Alvarez (Hindu Club), Tomas Carrio (Duendes RC), Augusto Lopez (Tucuman RC)
Fundas: Franco Cuaranta (Tala RC)

Dintre acestia Garcia Botta, Joaquin Paz, Juan Cappiello si Ignacio Brex au participat la IRB Junior World Championship editia 2012 din Africa de Sud, unde dupa ce au depasit cu victorii in faza grupelor pe Franta, Australia si Scotia s-au inclinat in finala mica in fata Tarii Galilor.

 

sursa: frr.ro

Alte știri din Rugby