Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Business sport
powered by Durby Consulting
Arena Națională, locul 12 în topul celor mai scumpe stadioane construite în ultimii zece aniSportPictures.eu
01 Mai 2014

Arena Națională, locul 12 în topul celor mai scumpe stadioane construite în ultimii zece ani

Arena Națională se află, cel puțin la un capitol, printre primele stadioane din lume. Astfel, construcția bucureșteană este pe locul 12 în ierarhia celor mai scumpe stadioane construite în ultimii zece ani în lume.

Stadionul care a găzduit finala Europa League din 2012 are o capacitate de 55.000 de locuri și un cost de producție de peste 230 de milioane de euro.

Conform studiului "A Blueprint for Successful Stadium Development" al celor de la KPMG (citat de Prosport), "Arena Nationala" se afla pe locul 12 in clasamentul celor mai scumpe stadioane din lume realizate in ultimii zece ani.

Stadionul bucurestean are un cost per scaun de 4.209 euro, cu multe peste arene precum "Juventus Stadium" (3.049 euro/ scaun) sau Turk Telekom Arena" al celor de la Galatasaray (3.039 euro/ scaun).
Lider este noul "Wembley", arena de 90.000 de locuri. Acesta are un cost de peste 10.000 de euro/ scaun.

Pe doi se gaseste "Emirates", stadionul celor de la Arsenal Londra, cu peste 7000 de euro/ scaun. Pe locul trei este arena celor de la Lille, din Franta.

De asemenea, "Arena Nationala" are doar 6.5% din locuri considerate premium, in timp ce Stadionul National din Varsovia are 14.8 % din capacitate, iar Turk Telekom are 10.7%.

 

sursa: hotnews.ro

Alte știri din Business sport