Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Arbitri români, lideri europeniSportPictures.eu
23 Iun 2014

Arbitri români, lideri europeni

Recent, a avut loc al treilea curs anual de excelență al arbitrilor, CORE 2014, organizat de UEFA, la Nyon. Din România au participat Istvan Kovacs și Radu Ghinguleac.

În fiecare an, la cursul CORE, UEFA invită arbitri de categoria a doua internațională pe care îi consideră pregătiți să facă performanță la cel mai înalt nivel. La cursul care a durat 5 zile au participat 7 arbitri și 24 de asistenți din 10 țări, printre care: Scoția, Elveția, Grecia, Danemarca, Belgia, Rusia, Turcia și Portugalia.  

Cursul a fost împățit pe mai multe sesiuni. În primul rând, au avut loc probele practice, mai exact simulări ale unor situații de joc, apoi temele teoretice în sală. La fel de importante au fost testele fizice, modul de alergare și testele medicale.

Istvan Kovacs și Radu Ghinguleac s-au comportat excelent. Amândoi au fost lideri la testele fizice, cu precizarea că la asistenți Ghinguleac a împărțit prima poziție cu alți doi arbitri europeni. Remarcabil este faptul că niciun român nu a picat vreodată un test la cursurile arbitrilor europeni. CORE 2014 dă speranțe României pentru viitoarele competiții majore, cum ar fi Euro 2016. 

Cursul a fost condus de celebrii Marc Batta și David Elleray, iar printre instructori s-a aflat și șeful arbitrilor români, Alexandru Deaconu pentru centrali, iar pentru asistenți Leif Lindberg, delegat la finala Campionatului Mondial din 2002, când la centru a oficiat Pierluigi Collina.

 

sursa: frf.ro

Alte știri din Fotbal