Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Ciclism
Apare Turul Bihorului, dar sunt semne de întrebare pentru Turul Ciclist al RomânieiLaszlo Mihaly / Mediafax Foto
13 Apr 2016

Apare Turul Bihorului, dar sunt semne de întrebare pentru Turul Ciclist al României

În acest an, în județul Bihor, în luna iulie, va avea loc ediția inaugurală a Turului Ciclist al Bihorului. Competiția se va desfășura pe parcursul a patru etape și va aduce la start o echipă procontinentală, Androni Giocatolli, din Italia, unde este legitimat și românul de origine moldoveană, Serghei Țvetcov.

Astfel, Turul Bihorului ar fi prima competiție organizată vreodată în România, care s-ar bucura de prezența la start, în prima ediție, a unei echipe atât de puternice.

În schimb, Turul Ciclist al României a fost cuprins în calendarul oficial al Federației Române de Ciclism, într-o variantă ceva mai restrânsă, în perioada 14-18 septembrie. Organizatorii nu au încă suficiente certitudini în vederea desfășurării Turului Ciclist al României, în condițiile în care Federația Română de Ciclism nu a primit finanțare de la Ministerul Tineretului și Sportului în anul 2016.

Ultima ediție în care s-a organizat Turul Ciclist al României a fost cea din 2013.

În afara Turului Ciclist al Bihorului, există certitudinea că se va organiza, în luna august, Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc.

Alte știri din Ciclism