Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Judo
Andreea Chițu, sportiva anului la Federația Română de JudoMugur Varzariu / Mediafax Foto
26 Dec 2014

Andreea Chițu, sportiva anului la Federația Română de Judo

Andreea Chițu (CSA Steaua - CSM Ploiești), vicecampioană mondială anul acesta, la Celiabinsk (Rusia), a fost desemnată cea mai bună sportivă în 2014 la Federația Română de Judo.

Chițu (cat. 52 kg), care a cucerit două astfel de titluri în 2014, sportiva anului la CSA Steaua și cea mai bună sportivă a județului Prahova, mai fost medaliată cu bronz la Europenele de la Montpellier (Franța), câștigând Grand Prix-urile de la Tașkent și Jeju (Coreea de Sud), clasându-se pe locul secund la Grand Slam-ul de la Abu Shabi și pe trei la Grand Slam-ul de la Tiumen (Rusia) și la Grand Prix-ul de la Samsun (Turcia).

Laureați ai anului au fost desemnați Larisa Florian (cat. 52 kg, CSM Liberty Oradea), vicecampioană mondială U-21, Alexandra Pop (cat. 48 kg, U CSM Cluj - Dinamo), medaliată cu bronz la Mondialele U-21 și vicecampioană europeană U-21, Daniel Natea (cat.+100 kg, CSA Valeriana Târgoviște), medaliat cu bronz la Europenele U-23, câștigător al Grand Slam-ului de la Abu Dhabi, clasat pe locul al treilea la Grand Slam-ul de la Baku și la Grand Prix-ul de la Ulan Bator, Ștefania Dobre (cat. 57 kg, U CSM Cluj - Dinamo), vicecampioană olimpică de tineret la Nanjing, Alexandru Raicu (73 kg, CSM Pitești), medalie de bronz la Europenele U-21, Iulian Surlă și Aurelian Fleisz (kata, CSM Liberty Oradea), dubli campioni europeni la Nage No Kata și vicecampioni mondiali, Alina Zaharia și Alina Cheru (kata, CSM Pitești), campioane și vicecampioane europene la Ju No Kata, medaliate cu bronz la Mondiale.

Alți laureați ai federației au fost Corina Căprioriu (57 kg, U CSM Cluj - Dinamo), locul 5 la Europene, câștigătoare a Grand Prix-ului de la Tașkent, locul trei la Grand Slam-ul de la Abu Dhabi și la Grand Prix-ul de la Samsun, precum și la European Open de la Madrid, Monica Ungureanu (48 kg, U CSM Cluj - Dinamo), câștigătoare a Grand Prix-urilor de la Zagreb și Qingdao (China), Vlăduț Simionescu (+100 kg, CS Politehnica Iași), locul secund la Grand Slam-ul de la Abu Dhabi, locul al treilea la Grand Prix-urile de la Zagreb și Jeju, Loredana Ohâi (57 kg, U CSM Cluj - Dinamo), locul al treilea la Grand Slam-ul de la Tiumen și la Grand Prix-ul de la Zagreb.

Antrenorul anului a fost desemnat Florin Bercean, antrenorul lotului olimpic feminin.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Judo