Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Scrimă
Ana Maria Popescu a câștigat aurul la Doha Grand PrixHepta / SportPictures.eu
26 Ian 2020

Ana Maria Popescu a câștigat aurul la Doha Grand Prix

Spadasina Ana Maria Popescu, legitimată la CSA Steaua, a câștigat primul loc și medalia de aur la Doha Grand Prix după o prestație impresionantă.

Intrată direct pe tabloul principal de 64 de sportive datorită statutului său de lider mondial în clasamentul probei, Ana Maria nu le-a lăsat nicio speranță adversarelor sale pe care le-a învins după cum urmează: în primul tur a dispus cu 15-10 de franțuzoaica Camille Nabeth, în cel de-al doilea cu 15-9 de estonianca Katrina Lehis, în optimi a învins-o cu 15-6 pe sud-coreeanca Hyojung Jung, 10-9 a fost scorul în partida din sferturi cu americanca Katharine Holmes, iar în semifinale a trecut ca o furtună, scor, 15-5, de rusoaica Tatyana Andriushina. În finală ea a învins-o cu 15-9 pe italianca Mara Navarria și bifează a doua performanță a anului după medalia de argint cucerită la Havana în etapa de Cupă Mondială.

În concurs s-au mai aflat și Amalia Tătăran, Bianca Benea și Alexandra Predescu. După ce s-a calificat pe tabloul principal cu patru victorii în faza grupelor, Amalia Tătăran a învins-o, în turul doi al tabloului preliminar, pe canadianca Alexanne Verret cu 15-11, însă a fost eliminată în primul tur de pe tabloul principal de estonianca Kristina Kuusk, dublă campioană mondială și europeană cu echipa, scor 11-15. Bianca Benea, calificată din grupe cu patru victorii, a fost eliminată în primul tur al tabloului preliminar de către Dora Kiskapusi, din Spania (13-15). Alexandra Predescu – cu două victorii în grupă – nu s-a calificat mai departe.

Alte știri din Scrimă