Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Scrimă
Ana Maria Popescu a câștigat Grand Prix-ul de la DohaHepta / Mediafax Foto
11 Dec 2017

Ana Maria Popescu a câștigat Grand Prix-ul de la Doha

La un an și două luni de la ultimul podium – când a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Rio 2016 alături de echipa de spadă feminin a României – Ana Maria Popescu revine acolo unde îi stă cel mai bine: pe locul 1.

Sportiva de la CSA Steaua București a câștigat duminică, 10 decembrie 2017, Grand Prix-ul de spadă feminin de la Doha. Venită din calificări, de sâmbătă, Ana Maria Popescu a prins o zi de excepție și a reușit un lucru extraordinar pentru scrima românească și pentru sportul nostru: să câștige Grand Prix-ul de la Doha.

Sportiva pregătită de Dan Podeanu și George Epurescu a avut următorul parcurs la Doha: 

tabloul de 64 – 12-7 cu Beate Christmann (Germania);

 tabloul de 32 – 15-7 cu Tatiana Gudkova (Rusia);

 tabloul de 16 – 15-7 cu Rossella Fiamingo (Italia); 

tabloul de 8 – 13-10 cu Tatyana Andryushina (Rusia); 

semifinale – 15-9 cu Hou Guangjuan (China); 

finala – 10-6 cu Mara Navarria (Italia).

Podiumul complet al probei de spadă feminin de la Doha arată astfel: 1. Ana Maria Brânză (ROMÂNIA), 2. Mara Navarria (Italia), 3. Hou Guangjuan (China) și Choi Injeong (Coreea de Sud).

Celelalte trei spadasine românce au terminat întrecerea din Qatar pe următoarele poziții: Amalia Tătăran (CS Dinamo) – locul 30, Greta Vereș (CSA Steaua) – locul 51 și Maria Udrea (CSA Steaua) – locul 53. Au participat 127 de sportive.

 

sursa: frscrima.ro

Alte știri din Scrimă