Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Scrimă
Ana Maria Brânză din nou pe prima treaptă a podiumuluiImre Foldi / Mediafax Foto
02 Feb 2014

Ana Maria Brânză din nou pe prima treaptă a podiumului

Duminică, 2 februarie, s-a încheiat a doua etapă de Cupă Mondială, desfaşurată  la Budapesta, turneul purtând numele de Westend Grand Prix "in Memoriam Sakovics Jozsef". Din 8 sportive plecate la drum şi reprezentând Romania în această competiţie, doar 4 au reuşit după prima zi (sâmbătă) calificarea pe tabloul celor mai bune 64, acestea fiind Ana Maria Brânză (calificată direct pe tabloul principal), Simona Pop şi Ana Maria Constantin (calificate direct după faza grupelor) şi Raluca Sbârcia (calificată după grupe şi tururile preliminare).

Celelalte fete au avut următoarele evoluţii: Ioana Dumitru s-a oprit la un pas de tabloul principal după ce a cedat în ultimul tur preliminar, 10-15 cu Dorina Budai (Ungaria); Amalia Tătăran a avut şi ea ghinion, pierzând tot în ultimul tur preliminar, 14-15 cu Olga Kochneva (Rusia); Bianca Benea, sportiva de doar 14 ani, a cedat cu 7-15 tot înainte de tabloul principal, în faţa  Katharinei Holmes  (SUA), în timp ce Maria Udrea nu a ieşit din grupă şi a terminat concursul pe ultimul loc.

În a doua zi de concurs sita a cernut încă o dată, astfel că doar două sportive au rămas să ne reprezinte, Ana Maria Brânză şi Ana Maria Constantin; din cele doua, la final imnul ţării noastre s-a auzit pentru Ana Maria Brânză, liderul mondial consolidându-şi poziţia printr-o nouă victorie într-o întrecere internaţională.

Drumul său până în finală a însemnat victorii în această ordine: 10-7 cu maghiara Hajnalka Toth în 16-zecimi, 15-9 cu suedeza Emma Samuelsson în optimi, 15-11 cu italianca Marta Ferrari în sferturi, 11-10, după minutul de aur cu rusoaica Lyubov Shutova, locul 48 mondial.

Finala, disputată în compania sportivei Irina Embrich din Estonia, a fost mai uşoară decât se anticipa, Ana Maria câştigând fără probleme cu scorul de 15-7.

Cu aceste 48 de puncte obţinute la Budapesta, sportiva noastră continuă să conducă în clasamentul mondial întocmit de FIE pentru sezonul 2013-2014, având 270 de puncte, urmată de Arianna Errigo din Italia cu 242 de puncte.

Din păcate, Ana Maria Constantin a pierdut la limită cu elveţianca Tiffany Geroudet, scor 14-15 şi a părăsit competiţia încă din 16-zecimi.

Alte știri din Scrimă