Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Amical: Victorie pentru final de stagiuRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
14 Feb 2015

Amical: Victorie pentru final de stagiu

Cantonamentul naționalei desfășurat în Antalya s-a încheiat în această seară cu meciul împotriva naționalei de peste Prut, condusă de pe margine de fostul internațional Alexandru Curtianu. După egalul 0-0 cu Bulgaria și victoria la limită 1-0 cu FC Sioni Bolnisi, echipă clasată pe locul 14 în campionatul Georgiei, România a încheiat cu o victorie cu 2-1 (1-1) meciul cu Moldova.

Partida a debutat cu o perioadă bună de joc a adversarilor. În minutul 9 Carp a deschis scorul pentru Moldova după ce a speculat lejeritatea și lipsa de concentrare a defensivei selecționatei lui Iordănescu la o lovitură de colț de pe partea dreaptă a direcției de atac. La faza premergătoare golului, Cojocari l-a întins pe Lung junior cu un șut la rădăcina barei trimis de la 23 de metri de buturile apărate de portarul Astrei, acesta fiind nevoit să respingă cu greu în corner. Treptat, tricolorii preiau inițiativa și împing adversarii în propria jumătate de teren. Ca urmare ocaziile de poartă apar și în minutul 21 apare golul egalizator marcat de Adi Popa, lăsat singur cu portarul Calancea de pasa perfectă a lui Raul Rusescu. Prepeliță, Vătăjelu și Pintilii îl pun la treabă pe Calancea cu șuturi din afara careului, însă cea mai mare ocazie a primei reprize aparține lui Keșeru în ultimul minut de joc. După un corner executat de pe partea stângă de Rusescu, Keșeru reia cu capul din 6 metri peste Calancea, ieșit neinspirat, dar balonul este respins de pe linia porții de unul dintre adversari.

Repriza secundă debutează în aceeași notă a jocului, Keșeru fiind autorul primei ocazii a României cu un șut de la limita careului de 16 metri al moldovenilor. Tot el semnează în minutul 67 o nouă ocazie la o preluare cu pieptul și șut cu stângul din întoarcere, dar Calancea este la post și respinge. La poarta cealaltă, moldovenii sunt aproape să dea lovitura. Singur în 6 metri, cu poarta goală, Leucă trece peste golul de 2-1 al moldovenilor, dar mingea este trimisă cu capul direct în bara din dreapta porții lui Lung junior. Mijlocul echipei lui Iordănescu reia construcția și servește mingi utile în fața porții adverse, însă în minutul 75 Keșeru trece pe sub minge la centrarea de pe partea dreaptă a lui Pintilii. În cele din urmă, Valentin Lazăr tranșează soarta întâlnirii cu un gol marcat în minutul 83 dintr-un șut-centrare la colțul lung trimis din apropierea tușei laterale de pe partea stângă, la aproape 16 metri de linia de fund, șut ce l-a păcălit pe Calancea. Astfel, România încheie stagiul din Antalya cu o impresie pozitivă și o exprimare mai consistentă pe teren.

Anghel Iordănescu a trimis în teren următoarea formulă de echipă: Lung jr - Manea, Papp, Muth, Vătăjelu - Prepeliţă, Pintilii - A. Popa, Rusescu, Bumba – Keşeru. Pe parcursul jocului, selecționerul României i-a trimis în teren pe Valentin Lazăr, Paul Anton, Mihai Roman și Constantin Budescu.

Alte știri din Fotbal