Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Sporturi de iarnă
Allen Coliban: "Curlingul mixt reprezintă o mare oportunitate pentru România"
01 Mai 2014

Allen Coliban: "Curlingul mixt reprezintă o mare oportunitate pentru România"

După încheierea Campionatului Mondial mixt de curling de la Dumfries, din Scoția, căpitanul echipei României, Allen Coliban, a avut amabilitatea de a ne oferi o declarație în exclusivitate, referitoare la parcursul nostru la această competiție, dar și la viitorul probei mixte în curling.

Iată ce a spus Coliban pentru sportclasic.ro: ”Am încheiat Mondialul cu două victorii și mai multe meciuri reușite, reprezentând cea mai buna performanță la Dublu-Mixt de până acum. Anul viitor va fi unul important - în ipoteza în care aceasta disciplină va fi inclusă în programul Jocurilor Olimpice din 2018, vom avea trei ediții pentru a ajunge în top16 și a obține biletele pentru PyeongChang. Este greu, dar este realizabil. Mulțumim celor de acasă pentru susținere, contează, în acest drum, fiecare gând bun primit”.

Dublu-Mixt este cea mai nouă disciplină din curling, oferind un format mai dinamic și mai scurt. Anual se dispută campionate mondiale, la care nu este nevoie de Pre-calificare, acest lucru reprezentând o șansă la glorie și pentru țările mici sau fără tradiție în Curling. Dacă pentru disciplinele clasice (masculin și feminin) calificarea la Jocurile Olimpice implică pentru noi, indirect, calificarea în top 8 european și un plan solid pentru următoarele 2 cicluri olimpice complete, la dublu-mixt există șanse de a participa chiar din 2018.

Alături de Allen Coliban, în echipa națională a României la Campionatul Mondial a fost și Diana Butucea.

Alte știri din Sporturi de iarnă