Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Atletism
powered by BenQ
Alina Rotaru s-a calificat la Jocurile Olimpice de la TokyoAP / Mediafax Foto
01 Iul 2019

Alina Rotaru s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Alina Rotaru s-a impus duminică în proba de săritura în lungime din cadrul reuniunii atletice „Hanauerland Spielen” de la Freistett, Germania, cu un rezultat extraordinar, 6,91 metri.

Performanța, a treia cea mai bună a anului în lume, îi asigură Alinei Rotaru, sportivă pregătită de Mihai Corucle, pe lângă îndeplinirea visului de a concura la Jocurile Olimpice de Vară, biletul pentru cea mai importantă competiție atletică din acest an, Campionatele Mondiale de la Doha, competiție care se va desfășura în perioada 27 septemberie 2019 — 6 octombrie 2019.

„Este o  bucurie greu de descris în cuvinte. Am muncit foarte mult și am sperat într-un rezultat ca acesta, pentru că am început foarte bine sezonul. Îmi lipseau totuși săriturile lungi. Acum am reușit!
Am început concursul cu o săritură care a măsurat 6.60. Apoi am reușit în 6.65. Deja îmbunătățisem cea mai bună performană a arenei din Freistett de două ori! La ultima săritură publicul a fost extraordinar. Toți spectatorii s-au strâns și m-au încurajat, ajutându-mă enorm! Iar eu am reușit o săritură la care, sincer, privind retrospectiv, nu știu ce să corectez! Am reușit 6.91, ceea ce reprezintă, alături de calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo și la Campionatele Mondiale de la Doha, un nou record personal. Mă bucur foarte mult. Îi datorez foarte mult antrenorului Mihai Corucle, de la care am învățat foarte multe în cei cinci ani de colaborare. Mihai îmi e ca un frate, care m-a ajutat nu doar în atletism, ci și în viață. Mă bucur că l-am întâlnit și sper să colaborăm la fel de bine până la finalul carierei mele! 
Urmează acum o serie de concursuri până pe 15 iulie și apoi o să demarez pregătirea pentru Campionatele Mondiale de la Doha. Chiar mâine plec în Suedia, la un nou concurs”
, a declarat, pentru csmbucuresti.ro, Alina Rotaru.

 

sursa: csmbucuresti.ro

Alte știri din Atletism