Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Atletism
powered by BenQ
Alina Rotaru, bronz la săritura în lungime, la CE de tineret de la TallinnAP / Mediafax Foto
12 Iul 2015

Alina Rotaru, bronz la săritura în lungime, la CE de tineret de la Tallinn

Alina Rotaru a câștigat, duminică, medalia de bronz a probei de lungime din cadrul Campionatelor europene de atletism pentru tineret de la Tallinn, cu rezultatul de 6,69 m, urcând bilanțul delegației României la această ediție la 4 trofee - 2 medalii de aur, prin Bianca Răzor, la 400 m, Alin Alexandru Firfirică, la disc, 1 de argint Elena Panțuroiu, la triplusalt, și 1 de bronz.

În concursul de duminică după-amiază, stelista a fost multă vreme pe locul secund, după ce a sărit din a doua încercare 6,69 m, dar a fost depășită în cele din urmă de germanca Malaika Mihambo - 6,73 m, campioana europeană, și de medaliata cu argint Jazmina Sawyers (Marea Britanie) - 6,71 m.

Intensitatea întrecerii și echilibrul acesteia este dat chiar de faptul că atletele prezente pe podiumul de premiere au fost despărțite de doar 4 centimetri.

Marea ghinionistă a lotului român la această competiție poate fi considerată fondista Mădălina Florea, care, după ce s-a clasat pe locul 4 în ziua a doua la 10.000 m, deși s-a autodepășit, alergând 10 km cu un Personal Best - 32:55.08, în cursa de 5.000 m de duminică a sosit, din nou la un pas de podium, pe locul 4, de data aceasta la propriu, fiind depășită cu numai 7 sutimi într-o luptă umăr la umăr pentru medalia de bronz cu ucraineanca Viktoria Kalujna.

Mădălina Florea a realizat, din nou, cel mai bun rezultat din carieră, cu 15:38.45, Kalujna fiind înregistrată în 15:38.38, nou record de tineret al Ucrainei. Medalia de aur a fost câștigată de Liv Westtphal (Franța) - 15:30.01, iar cea de argint de belgienca Louise Carton - 15:32.750 - nou record de tineret al țării sale.

Ștafeta masculină de 4x100 m, alcătuită din Ioan Pițigoi, Alexandru Terpezan, Ionuț Neagoe și Daniel Budin, a continuat evoluția excelentă și în finală, realizând din nou un nou record de tineret al țării noastre, cu 39.77, după ce dimineața reușise 40.08. Medalia de aur la această probă a fost obținută de Franța - 39.36.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Atletism