Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Natație
Alin Ronțu medaliat cu aur la BergenSebastian Sascau / Mediafax Foto
10 Apr 2017

Alin Ronțu medaliat cu aur la Bergen

În week-end, la Bergen, aproape de Cercul Polar, a avut loc Openul Norvegiei la sărituri în apă, informează Federația Română de Natație și Pentatlon Modern. Alin Ronțu a cucerit medalia de aur la proba de platformă 10 metri juniori A, punctajul său fiind foarte aproape de a depăși recordul competiției. În orice caz, grație evoluției sale, Alin Ronțu și-a îndeplinit baremul impus pentru calificarea la Campionatul European de juniori, competiție care se va desfășura tot la Bergen, în luna iunie. Alin Ronțu este legitimat la SCM Bacău, unde este antrenat de către Adrian Gavriliu.

Un alt săritor român, Aurelian Dragomir, legitimat la CS Olimpia București, a avut o evoluție bună, la proba de platformă juniori A, unde a ocupat locul 8, însă cu îndeplinirea baremului de participare la Campionatele Europene de juniori. Dragomir depășise această bornă, barem pentru întrecerea continentală, la Campionatele Naționale, însă la trambulină 1 metru. Aurelian Dragomir este pregătit de către Ani Popescu.

La competiția dintre fiorduri au mai luat parte doi săritori de la Triumf București, Angelica Muscalu și Daria Buia, care se pregătesc sub comanda lui Adrian Cherciu. De asemenea, de la CS Olimpia București au mai fost prezenți la Openul Norvegiei alți doi sportivi, Teodor Zărnescu și Andrei Mihai.  

Până la Campionatele Europene de juniori, tinerii săritori vor mai avea un examen internațional, Balcaniada de la Belgrad, din Serbia, programată în luna mai.

Alte știri din Natație