Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tir
Alin Moldoveanu a primit wild-card pentru Jocurile OlimpiceLiviu Chirică / Mediafax Foto
18 Mai 2016

Alin Moldoveanu a primit wild-card pentru Jocurile Olimpice

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a primit în această după-amiază o comunicare oficială de la Federația Internațională de Tir Sportiv (ISSF), în care, la pragraful 4, se comunică decizia președintelui ISSF de alocare a unui loc cotă pentru România, la 10 metri pușcă aer comprimat, proba lui Alin Moldoveanu.

„Este o victorie importanta pentru COSR si pentru Federatia Romana de Tir Sportiv. Alin Moldoveanu primeste astfel sansa sa isi apere titlul olimpic, obtinut in 2012. Sunt extrem de bucuros ca demersul nostru a primit un raspuns favorabil. COSR va face in continuare toate eforturile pentru a ajuta sportivii si antrenorii romani sa se prezinte si sa concureze la Rio in cele mai bune conditii posibile", a declarat Alin Petrache, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

COSR si FR Tir Sportiv au facut o cerere comuna care a fost transmia impreuna cu documentatia necesara (formulare tehnice) la ISSF in data de 30 martie. Inainte de aceasta cerere COSR a transmis la ISSF o scrisoare prin care argumenta oportunitatea acordarii unui wild card pentru Alin Moldoveanu si solicita acest loc.

Alin Moldoveanu a fost primul campion olimpic al Romaniei la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012. El a cucerit medalia de aur in proba de pusca 10 metri aer comprimat in cadrul concursului de tir.

 

sursa: cosr.ro

Alte știri din Tir